Tai mano kurtas puikus žieminis receptas, kad galėtume maitintis sveikiau. Padės stiprinti kraują, imunitetą ir jaustis sočiai. Patiks visiems, ne tik veganams!
Įspėjimas: mišrainei naudojami tik žali burokėliai!
Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis
Reikės:
1–2 burokėlių, skaičius priklauso nuo valgytojų skaičiaus;
0,5 stiklinės džiovintų slyvų (mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti);
0,5–1 a. š. druskos,
0,5 a. š. Kajeno paprikos,
1 a. š medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1/4 stiklinės graikinių riešutų,
žiupsnelio malto kumino ar kmynų.
Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.
Sumaišome su likusiais ingredientais, išskyrus džiovintas slyvas bei graikinius riešutus. Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.
Veganiškas majonezas
Reikės:
20 g anakardžių riešutų,
20 g saulėgrąžų sėklų,
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus,
0,5 v. š. maltų garstyčių,
100 ml vandens,
1–2 skiltelių česnako,
1,5 a. š. druskos,
0,5 citrinos sulčių,
0,5 a. š. ciberžolių.
Visus ingredientus susmulkiname trintuvu iki padažo konsistencijos. Jei per tirštas, reikia įpilti daugiau vandens.
Marinuotus burokėlius maišome su džiovintomis slyvomis ir veganišku majonezu.
Tiekdami formuojame kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.
Skanaus! Ir nepersivalgykite.
Šaltinis – „Gražina Gum“