Gardi ir aromatinga kalakutiena su džiovintais vaisiais ir medumi

Paukštiena puikiai dera su džiovintais vaisiais, o štai šis kalakutienos kepsnys, kurį šventėms iškepė mūsų skaitytoja Irutė iš Druskininkų, pagardintas dar ir medumi bei citrina. 

Kalakutienos kepsnys su džiovintais vaisiais.<br>123rf.com ir asmeninio albumo nuotr.
Kalakutienos kepsnys su džiovintais vaisiais.<br>123rf.com ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 11:59 AM, atnaujinta Dec 28, 2021, 3:25 PM

Šį recepą ji atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. 

Kepta kalakutiena su džiovintais vaisiais

Reikalingi produktai:

  • kalakuto krūtinėlė,
  • džiovinti vaisiai – abrikosai, persikai,
  • česnakas,
  • juodieji pipirai,
  • druska,
  • prieskoniai paukštienai,
  • medus,
  • citrinos sultys.

Pasigaminame marinatą iš citrinų sulčių, medaus, išspaustų česnakų bei prieskonių ir ištriname juo kalakuto krūtinėlę. Paliekame bent 2 valandoms pasimarinuoti.

Į krūtinėlės vidų prikemšame džiovintų vaisių.

Kepame apie 30 -40 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.