Obuolių pyragas namuose paskleis karališką aromatą

Obuolių pyragai – amžina klasika, kuriai niekas nelieka abejingas. Visos šeimininkės turi savo pamėgtą pyrago receptą, o štai šį Druskininkuose gyvenanti Irutė atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Obuolių pyragas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Obuolių pyragas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 6:01 PM, atnaujinta Dec 28, 2021, 3:24 PM

Įvertinkite ir išbandykite!

Obuolių pyragas

Reikalingi produktai:

  • 6-7 antaniniai obuoliai,
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
  • kepimo miltelių,
  • 200 g cukraus,
  • 3 kiaušiniai,
  • 200 g miltų.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite puselėmis. Kiekvieną puselę išilgai supjaustykite, tačiau neperpjaukite iki galo.

Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakite iki purumo, kol masė padidės kelis kartus.

Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išsukite šaukštu.

Paimkite kepimo formą, suteptą aliejumi, dugną apibarstykite manų kruopomis.

Įpilkite ant dugno truputį tešlos, ant jos išdėliokite obuolius, vėl pilkite likusią tešlos dalį.

Kepkite 180 – 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30–40 min. arba kol gražiai paruduos.

Pyragą reiktų palikti visiškai atvėsti ir tik tada ragauti su kava arba arbata.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.