Kalakutienos vyniotinis su obuoliais ir spanguolėmis negali nepavykti

Kalakutienos kepsnys, kimštas obuolių ir spanguolių įdaru bei aplietas saldžiarūgščiu sidro padažu labai tiks švenčių stalui. 

Kalakutienos kepsnys su spanguolėmis ir obuoliais.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Kalakutienos kepsnys su spanguolėmis ir obuoliais.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira, „Duok druskos“

Dec 28, 2016, 3:02 PM, atnaujinta Dec 28, 2021, 3:23 PM

Šis kepsnys yra taip lengvai paruošiamas, kad esu tikra jog jis tiesiog negali nepavykti, o geriausia yra tai, kad pasiruošti jį galima net prieš dieną ir į orkaitę įdėti likus valandai iki šventinių pietų.

Kalakutienos kepsnys su obuoliais, spanguolėmis ir sidro padažu

Reikės:

  • 1,2 kg gabalo kalakutienos filė;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 obuolio;
  • 2 riekelių baltos forminės duonos;
  • 2 šaukštų smulkinto, šviežaus rozmarino;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 2 šaukštų aliejaus kepti;
  • 2,5 stiklinių obuolių sidro;
  • 2 stiklinių vištienos sultinio;
  • 1 šaukšto krakmolo;
  • druskos, pipirų.

Kalakutienos filė gabalą paguldykite ant virtuvinio stalo, įpjaukite jį horizontaliai paliekant abi puses sujungtas taip, kad galėtumėte mėsos gabalą atversti lyg knygą. Šitaip mėsos gabalas bus dvigubai plonesnis ir dvigubai didesnis. Paploninkite jį dar truputį mėsos plaktuku.

Dėkite į šalį, kol jo vėl prireiks, bet ne į šaldytuvą, tegu jis lieka kambario temperatūroje.

Džiovintas spanguoles suberkite į dubenėlį, apliekite karštu vandeniu, palikite mirkti apie 10-15 minučių, tada nupilkite vandenį.

Orkaitę įkaitinkite iki 160 C°, pagruzdinkite joje graikinius riešutus, maždaug 8 minutes, kol šie ims skleisti kvapnų aromatą. Truputį juos sukapokite, bet nelabai smulkiai.

Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką sukapokite kuo smulkiau, obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais, nupjaukite plutelę nuo duonos riekelių ir taip pat supjaustykite duoną kubeliais.

Sviestą įkaitinkite didelėje keptuvėje, kepkite jame svogūnus apie 5-8 minutes, kol šie suminkštės, suberkite smulkintus česnakus, pakaitinkite dar minutę, tada suberkite mirkytas spanguoles, graikinius riešutus, obuolius ir duonos kubelius, smulkintą rozmariną. Pagardinkite druskos, pipirais, pakaitinkite dar minutę ir nukelkite nuo ugnies.

Paruoštą kalakutieną išsiklokite ant virtuvinio stalo, paberkite druska, pipirais, ant viršaus tolygiai išdėliokite paruoštą įdarą, kepsnį susukite ir suriškite storesniu, medvilniniu siūlu. Jeigu išsijungėte orkaitę, ją vėl įkaitinkite iki 160 C°.

Keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų, apkepkite su juo paruoštą kepsnį, kol šis kaip reikiant paruduos iš visų pusių. Perkelkite į karščiui atsparų indą, apliekite 1 stikline sidro ir puse stiklinės vištienos sultinio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., jei kepsnys labai storas, galite kepti dar 5-10 min. Karts nuo karto šaukštu apliekite kepsnį sultimis iš kepimo indo dugno.

Pasibaigus kepimo laikui, kepsnį iškelkite ant pjaustymo lentutės, uždenkite aliumini ofolija ir palikite pastovėti, 5-8 minutes.

Tuo tarpu į puodą supilkite skystį likusį kepimo inde, taip pat supilkite likusį sidrą ir likusį vištienos sultinį. Kaitinkite ant labai stiprios ugnies maždaug penkias minutes, kol skysčio sumažės maždaug trečdaliu. Krakmolą sumaišykite su lašeliu šalto vandens, supilkite į puodą, kaitinkite padažą, kol sutirštės tiek, kad ims laikytis ant šaukšto, jis neturėtų būti per tirštas. Pagardinkite druska, pipirais.

Nuo kepsnio nuimkite siūlus, supjaustykite jį riekutėmis ir patiekite su padažu.

Šaltinis – „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.