Norintys mėgautis minkšta antimi, ją orkaitėje turėtų kepti apie 2 val. Žinoma, jei kepate ne visą antį – kepimo laikas bus trumpesnis, nes prieš tai ją reikėtų apkepti keptuvėje.
Kalbant apie žąsį, tai taip pat puikus šventinis patiekalas. Nors jos paruošimas sudėtingesnis, tačiau tikrai vertas jūsų pastangų.
Ištikimi vištienos patiekalams gali rinktis lengvai pagaminamą sultingą vištieną su apelsinais“ – patarė RIMI kulinarijos vedėja Elena Sereičikienė.
Aromatinga vištiena su apelsinais
Reikės:
- 1,2 kg vištienos šlaunelių;
- 80 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
- 80 ml skysto medaus;
- 2 arb. šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelių;
- 2 arb. šaukštelių kalendrų sėklų;
- 1 arb. šaukštelio kmynų;
- 1 arb. šaukštelio ciberžolės;
- 1 apelsino;
- žiupsnio druskos;
- grūstų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Ant vištienos šlaunelių pilkite apelsinų sultis, medų, aliejų, berkite kalendrų sėklas, kmynus, ciberžolę, įspauskite česnako, pagardinkite druska bei pipirais. švelniai įtrinkite mėsą prieskoniais, uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis 1 val.
Paruoštą vištieną sudėkite į karščiui atsparų indą, ant viršaus išdėliokite apelsino griežinėlius. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. kartkartėmis apšlakstydami išsiskyrusiomis sultimis.