Išėjo ir skanus, ir gražus desertas.
Varškės, baltojo šokolado, želės ir sutirštinto pieno desertas
Reikalingi produktai (mano forma – 24 cm skersmens):
- 320 ml sutirštinto pieno be cukraus;
- 100 g baltojo šokolado;
- 3–4 v. š. kokosų drožlių;
- 250 g kreminės varškės (be priedų);
- 200 ml grietinėlės;
- 20 g želatinos;
- cukraus pudros ar stevijos pagal skonį;
- 1 pakelio aviečių želės (ar kokios norite);
- 1 pakelio citrinų želės (ar kokios norite).
Ruošimo eiga
Sutirštintą pieną sumaišyti su grietinėle, suberti želatiną, palaikyti apie 10 min., po to pakaitinti, kad ištirptų želatina (bet neužvirinti), nuimti nuo viryklės, sudėti supjaustytą šokoladą, išmaišyti, kad jis išsilydytų, įberti kokosų drožles, atvėsinti ir sumaišyti su varške, cukraus pudra ar stevija.
1/3 masės supilti į norimą formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tuo metu paruošiame avietinę želę (vietoj nurodytų 500 ml vandens pilu tik 300 ml). Paruoštą želę supilti ant balto sustingusio sluoksnio, padėti į šaldytuvą, kai ji sustings, užpilti vėl baltą sluoksnį, o ant jo – citrininės želės ir vėl baltą sluoksnį, vėl dėti į šaldytuvą, kol sustings.
Sustingusį desertą pamerkti su forma į karštą vandenį 10 sekundžių, uždėti ant viršaus lėkštę, prispausti ir atsargiai apversti.
P. S. Jeigu jums pradės stingti nesupiltas į formą baltas sluoksnis (kol lauks savo eilės), dubenį su juo galite dėti į karšto vandens vonelę ir pamaišyti, kad nesustingtų.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“