Šis šventinis paukštienos patiekalas vakarą padarys ypatingu.
Receptu pasidalino RIMI kulinarijos vedėja Elena Sereičikienė.
Anties krūtinėlė su moliūgais
Patiekalui reikės:
4 ančių krūtinėlių;
1 arbatinio šaukštelio kapotų rozmarinų;
1 arbatinio šaukštelio kapotų čiobrelių;
žiupsnio druskos su pipirais.
Moliūgų tyrei reikės:
500 g moliūgo;
100 ml riebios grietinėlės;
100 g sviesto;
50 ml vandens;
1–2 žvaigždinių anyžių;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio pipirų.
Kriaušėms reikės:
1 kriaušės;
1 valgomojo šaukšto cukraus; 1 apelsino. Gaminimas
Ančių krūtinėles gerai įtrinkite druska, pipirais ir džiovintų čiobrelių mišiniu. Palikite 15 minučių marinuotis. Tada iš abiejų pusių sausai apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Perdėkite krūtinėles į kepimo skardą ir pašaukite į 160 °C orkaitę 7–10 minučių.
Įkaitinkite keptuvę, suberkite cukrų. Kai cukrus ištirps, sumeskite stambiai supjaustytas kriaušes ir kepkite, iki jos karamelizuosis. Įpilkite apelsinų sulčių.
Pagaminkite moliūgų tyrę: moliūgą supjaustykite kubeliais, apkepkite su sviestu, užpilkite vandens, įmeskite anyžių ir patroškinkite. Kai moliūgas suminkštės, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, pagardinkite druska, pipirais ir sutrinkite trintuvu. Šiame patiekale vietoje grietinėlės galite naudoti sojų grietinėlę.