Jų pagrindui skaniausi – „Oreo“ sausainiai. Tačiau jei tokių nerasite, tiks ir tradiciniai sutrupinti sausainiai.
Varškės, bananų ir kokosų torčiukai
Pagrindui:
- 180 g sausainių „Oreo“.
Varškės masei:
- 500 g maltos varškės, skirtos varškės pyragams;
- 3/4 stiklinės cukraus;
- 1 šaukštelis vanilės pastos;
- 2 šaukštai pudingo miltelių arba krakmolo;
- 2 kiaušiniai;
- 1–2 bananai;
- šviežių citrinų sulčių;
- 2 šaukšteliai rudojo cukraus.
Kokosiniams trupiniams:
- 1/2 stiklinės tarkuotų kokosų;
- 2 šaukštai tirpinto sviesto;
- 1 šaukštas cukraus.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Mini keksiukų kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius.
Sausainius gerai sutrupinkite ir maždaug po šaukštelį įdėkite į kiekvieną paruoštą sijonėlį.
Varškę dubenyje išsukite su cukrumi, vanile, pudingo milteliais (arba krakmolu), tada įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų.
Šaukštu dėkite varškės masės iki viršaus į kiekvieną popierinį sijonėlį, tiesiai ant sausainių pagrindo. Išlyginkite paviršių.
Kiekvienos formelės centre ant varškės masės dėkite po skiltelę banano, kurį prieš tai pamirkykite citrinų sultyse ir pabarstykite cukrumi.
Sumaišykite tarpusavyje visus kokosinių trupinių ingredientus ir šaukšteliu pabarstykite kiekvieną torčiuką.
Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, arba kol masė sustandės. Išimkite ir pilnai atvėsinkite.
Šaltinis – „Nidos receptai“