Ne per saldus, drėgnas, skanus. O ir darbo su juo nedaug. Išvirsite iš klumpių, kaip lengva jį iškepti. Tad pirmyn.
Morkų keksas
Reikalingi produktai:
- 150 g cukraus,
- 2 dideli kiaušiniai,
- 100 g miltų,
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- cinamono,
- 2 morkos,
- 80 ml bekvapio aliejaus.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir įmaišyti atsargiai į kiaušinių masę. Sudėti smulkia trintuve tarkuotas morkas, supilti aliejų ir gerai išmaišyti.
Skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Supilti tešlą ir dėti į įkaitintą iki 170 C.temperatūros orkaitę. Kepti 45 min. arba kol keksas iškeps.
Keksą galima aplieti glajumi.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.