Paprastas, bet neprastas morkų keksas

Kai atvykau į Jungtinę Karalystę ir pirmą kartą paragavau morkų pyrago, jis man patiko. Jaunystėje dažnai nusipirkdavome, o dabar, kai moku kepti, tai ir iškepu. Šiandien kepiau vien tam, kad uošvis paragautų. Patiko.

Morkų keksas.<br>O.Kudopčenkės nuotr. iš Facebook/Samčio užrašai
Morkų keksas.<br>O.Kudopčenkės nuotr. iš Facebook/Samčio užrašai
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkė, „Samčio užrašai“

Jan 4, 2017, 1:20 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 7:41 PM

Ne per saldus, drėgnas, skanus. O ir darbo su juo nedaug. Išvirsite iš klumpių, kaip lengva jį iškepti. Tad pirmyn.

Morkų keksas

Reikalingi produktai:

  • 150 g cukraus,
  • 2 dideli kiaušiniai,
  • 100 g miltų,
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • cinamono,
  • 2 morkos,
  • 80 ml bekvapio aliejaus.

Gaminimo eiga

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir įmaišyti atsargiai į kiaušinių masę. Sudėti smulkia trintuve tarkuotas morkas, supilti aliejų ir gerai išmaišyti.

Skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.

Supilti tešlą ir dėti į įkaitintą iki 170 C.temperatūros orkaitę. Kepti 45 min. arba kol keksas iškeps.

Keksą galima aplieti glajumi.

Šaltinis – „Samčio užrašai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.