Pikantiškų sūrio spurgų receptą mačiau jau seniai, tačiau vis nebuvo laiko jų išbandyti. Kai atslūgo švenčių įkarštis, panorau pagaminti ką nors naujo. Prikepiau sūrio spurgų, dėl kurių susilaukiau pačių didžiausių pagyrimų ir pasigailėjau, kad nekepiau jų anksčiau. Nuo stalo dingo rekordiniu greičiu.
Jų apvalkalas gavosi traškus, gruzdantis, o vidus – minkštas, išsilydęs.
Sūrio spurgos nėra pats nekalčiausias produktas – sūris, riebalai... Bet juk ne kasdien tokiais mėgaujamės. Išbandykite – labai rekomenduoju.
Sūrio spurgos
Reikalingi produktai:
- 100 g miltų;
- 1 kiaušinis;
- 3 v. š. kietojo sūrio (parmezano);
- 500 g mocarelos;
- džiūvėsėlių apvoliojimui;
- augalinio aliejaus kepimui.
Galima dėti 0,5 a. š. džiovintų raudonėlių ar kitų žolelių.
Sūrius sutarkuokite ir sumaišykite su kitais produktais.
Sudrėkintomis rankomis formuokite kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite dideliame aliejaus kiekyje.
Išimtus iš keptuvės ar gruzdintuvės dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Patiekti galima su jogurto padažu – į graikinį jogurtą įmaišykite citrinų sulčių, česnako arba kapotų svogūnų laiškų.
Kitą kartą kepdama dalį mocarelos pakeisiu fermentiniu sūriu – manau, kad bus dar geriau.
Skanaus!