Bandelės su varške pagal N. Degutienės receptą namuose paskleis nepakartojamą aromatą

Kai dienos būna šaltos, namus norisi iškvėpinti kepančių šviežių bandelių aromatu.

Mielinės bandelės su varške ir avietėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir avietėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir avietėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir avietėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir avietėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir avietėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jan 7, 2017, 2:35 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 7:43 PM

Geriausia tam tinka savaitgaliai, kai nespaudžia laikas: mielinė tešla nė iš tolo nemėgsta skubančiųjų.

Šių bandelių įdarui su saldžia varške galite naudoti šviežias ar šaldytas uogas, razinas arba šokolado gabalėlius. Kiekvieną kartą bandelės bus kitokios!

Geriausia, jei tešlą bandelėms paruošite iš vakaro ir per naktį ją laikysite šaldytuve: gerai atvėsintą tešlą bus daug lengviau formuoti.

Ir nepamirškite, kad mielinė tešla labai nemėgsta skersvėjo, tad kildinkite ją šiltoje patalpoje, uždengę švariu rankšluostėliu.

Mielinės bandelės su varške ir avietėmis

Reikalingi produktai (12 vnt):

  • 1 šaukštelis sausų mielių;
  • 250 g miltų;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 3 nedideli kiaušiniai;
  • 150 g vidutiniškai minkšto sviesto.

Varškės įdarui ir aptepimui:

  • 250 g riebios varškės;
  • 2 šaukštai minkšto sviesto;
  • 4 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštai miltų;
  • apie 30 šaldytų aviečių (arba 1/3 stiklinės razinų);
  • 1 suplaktas kiaušinis aptepimui.

Mieles suberkite į mažą dubenėlį, įpilkite 5 šaukštus drungno vandens, įberkite žiupsnį cukraus ir palikite apie 10-15 minučių, kad suputotų.

Į didelį dubenį suberkite miltus, supilkte mielių mišinį, suberkite likusį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius. Maišykite mediniu šaukštu arba elektriniu maišikliu, kol tešla bus minkšta ir elastinga. Tada dalimis dėkite sviestą, maždaug po 2 šaukštus ir trumpai maišykite, kol ingredientai susijungs ir tešla įgaus tolygią konsistenciją.

Uždenkite dubenį su tešla švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti apie 1-1.5 valandos šiltoje vietoje.

Paruoškite varškės įdarą: sumaišykite varškę, sviestą, cukrų ir miltus. Įdarą laikykite šaldytuve.

Tešlai pakilus ją sumaigykite ir perkelkite į indą, kuris tilps į šaldytuvą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, o geriausia – per naktį. Gerai atvėsintą tešlą bus lengviau formuoti.

Išimkite atšalusią tešlą ant gausiai miltais pabarstyto darbastalio ir ją iškočiokite į maždaug 1cm storio stačiakampį. Visą stačiakampio plotą tolygiai padenkite varškės įdaru, pabarstykite avietėmis.

Siauresnius stačiakampio galus užlenkite iki vidurio taip, kad jie ties viduriu susitiktų. Toje vietoje, per tešlos susijungimą, išilgai perpjaukite, padalindami tešlą į du siaurus „rulonėlius“.

Kiekvieną supjaustykite į 6 juosteles, gaudami iš viso 12 pyragėlių. Plačia mentele perkelkite kiekvieną pyragėlį į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą (21x26), greta vienas kito: taip kepant neištekės įdaras. Kepimo indą uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje, kad tešla dar kartą pakiltų (apie 1-1.5 val)

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Kiekvienos bandelės viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite bandeles apie 20-25 minutes. Atvėsinkite ant grotelių prieš patiekiant.

Šaltinis – „Nidos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.