Reikalingi produktai (20 x 20 cm kvadratinei formai)
Tešlai:
- 250 g miltų;
- žiupsnelis druskos;
- 50 g kakavos;
- 50 g cukraus;
- 150 g šalto sviesto;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto.
Įdarui:
- 500 g pertrintos varškės;
- 100 g grietinės;
- 150 g cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto;
- 2 šaukštai krakmolo;
- 3 kiaušiniai.
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kakavą. Viską persijokite. Įmaišykite cukrų, dėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis vientisa smėlinė masė. Supilkite vanilę, išmaišykite. Tešlą dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.
Įdarui dubenyje išsukite varškę, grietinę, vanilę, cukrų, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius iki baltumo ir tirštumo. Plaktus kiaušinius dalimis įmaišykite į varškės masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
Kepimo formoje paskleiskite 2/3 trupininės masės, šaukštu sulyginkite. Supilkite įdarą. Ant viršaus užbarstykite likusius kakavinius trupinius.
Kepkite 50-60 minučių arba kol įdaras sutvirtės ir pyragas visiškai iškeps.
Prieš pjaustydami šiek tiek atvėsinkite.
Šaltinis – „Baking secrets“