Pyragėliai iš sluoksniuotos tešlos su maskarpone ir mandarinais
Reikės (iš nurodyto kiekio man išėjo 12 vnt.):
- 2 pakuočių sluoksniuotos tešlos (1 pakuotė – 275 g);
- 100 g kreminės varškės (be priedų);
- 150 g maskarponės sūrio;
- 1 kiaušinio;
- 1 trynio;
- vanilės aromato;
- 70-80 g cukraus ar atitinkamas kiekis stevijos;
- 30 g kukurūzų krakmolo;
- 2 indelių konservuotų mandarinų (nuvarvinus svoris 230 g), galima naudoti ir kitus vaisius arba uogas.
Aptepti reikės 1 kiaušinio ir 2 v. š. pieno.
Apibarstyti – cukraus pudros ar cinamono.
Gaminimo eiga
Tešlą supjaustyti į 12 kvadratėlių ir įdėti į keksiukams kepti skirtas formeles (prieš tai į kiekvieną įdėti po atkirptą juostelę (maždaug 4-5 cm pločio) kepimo popieriaus – bus lengviau išimti pyragėlius.
Mandarinus nuvarvinti.
Varškę, maskarponės sūrį, cukrų, vanilę, kiaušinį, trynį, krakmolą gerai išplakti ir padalinti į padarytas formas, sudėti ant viršaus mandarinų skilteles, tešlos kraštus sujungti ir užsukti.
Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min., iškepus galima apibarstyti cukraus pudra ar cinamonu.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“