Glazūruota šoninė: lengva pagaminti – tobulai skanu

Šis receptas nuostabus dėl dviejų priežasčių: pirmiausia – nereikia vargti iš anksto ruošiant mėsą ir dar dėl to, kad per tokį trumpą laiką galima paruošti išties puikų patiekalą. Išvirti šoninę, pasiruošti glazūrą, aptepti šoninę ir iškepti.

Glazūruota šoninė.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Glazūruota šoninė.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Glazūruota šoninė.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Glazūruota šoninė.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Rita (ritocreceptai.lt)

Jan 10, 2017, 1:42 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 6:13 PM

Jeigu norite, galite gamybos procesą paskirstyti per dvi dienas. Pirmą dieną išvirkite šoninę ir aptepę glazūra palikite iki rytojaus.

O kitą dieną liks tik iškepti.

Šoninė skani ir šalta.

Glazūruota šoninė

Reikės:

  • 1,5 kg šoninės (galima ir su kauliuku ).

Glazūrai:

  • pusės citrinos sulčių;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • 1 a. š. paprikos miltelių;
  • 3 v. š. sojų padažo;
  • 4 skiltelių česnako;
  • druskos pagal poreikį;
  • aitriųjų paprikų miltelių pagal poreikį;
  • 2 v. š. balzaminio acto (recepte – baltojo vyno actas);
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 3 v. š. medaus.

Gaminimas 

1. Šoninę apverdame 30 min. ir paliekame atvėsti. Aš išnešiau į šaltą patalpą.

2. Kol virs šoninė, pasigaminkite glazūrą: visus išvardintus glazūros ingredientus dedame į trintuvą ir sutrinam iki vientisos masės.

3. Masę pilame į puodelį, statome ant viryklės ir kaitiname, kol sutirštės. Ragaukite ir pagal savo skonį pridėkite trūkstamų ingredientų. Gal trūksta druskos ar pipirų, o gal rūgšties.

4. Glazūrą tepkite silikoniniu teptuku ant visiškai atvėsusios mėsos.

5. Paruoštą mėsą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Karts nuo karto vis apipilkite šoninę nutekėjusia glazūra. Jeigu po valandos mėsa jums atrodo nepakankamai apskrudus, kepkite dar apie 10 min. Galite pridengti suglamžytu ir sudrėkintu kepimo popieriumi, kad nedegtų.

6. Galima tiekti su apkeptomis bulvėmis, duona, ryžiais, daržovėmis. Visaip skanu. Tobulai skanu.

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.