Skonį sunku apibūdinti, į žalius ridikėlius visai nepanašu, bet man šiek tiek primena topinambus.
Dar kartu iškepiau morkas ir bulves, pakepiau šoninės (nors man jos čia visai nereikia, bet labai pagerina situaciją mėsėdžiams). Šalia dar fetos padažas.
Ir viskas, tobula vakarienė!
Keptos šakninės daržovės su šonine ir fetos padažu
2 porcijoms reikės:
- 4 bulvių;
- 3 morkų;
- 10 ridikėlių;
- 1 v. š. medaus;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų;
- prieskonių – rozmarinų, raudonėlių, čiobrelių, paprikų, kmynų;
- šoninės (nebūtina);
- 100 g fetos tipo sūrio;
- 2 v. š. grietinės;
- petražolių.
Gaminame
Nulupame daržoves, supjaustome. Ridikėlius ketvirčiais, morkas pagaliukais (morką perpus ir tada kiekvieną pusę į 4 – 6 dalis), bulves nedidelėmis skiltelėmis.
Daržoves sumaišome su medumi, aliejumi ir prieskoniais.
Kepame apie 35 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Jei dedate šoninės, supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite kepti prie daržovių likus dešimčiai minučių iki kepimo pabaigos.
Fetą sumaišome su grietine, turi gautis toks ne per tirštas ir ne per skystas padažas – tokio tirštumo, kad būtų patogu mirkyti daržoves.
Viskas, daržoves beriame į lėkštę, šalia padedam padažą ir barstome petražolėmis.
Šaltinis – tinklaraštis „Ant medinės lentelės“