Cinamono ir mėlynių pyragas pagal N. Degutienės receptą namuose paskleis karališkus kvapus

Žiemos sezonas tarsi specialiai sugalvotas tam, kad namuose kuo dažniau įjungtume orkaitę ir maišytumėme kokio nors kvapnaus pyrago tešlą.

Cinamoninis mėlynių pyragas.<br>N. Degutienės nuotr.
Cinamoninis mėlynių pyragas.<br>N. Degutienės nuotr.
Cinamoninis mėlynių pyragas.<br>N. Degutienės nuotr.
Cinamoninis mėlynių pyragas.<br>N. Degutienės nuotr.
Cinamoninis mėlynių pyragas.<br>N. Degutienės nuotr.
Cinamoninis mėlynių pyragas.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2017-01-13 14:13, atnaujinta 2023-01-03 19:47

Net neabejoju, kad šaldiklyje turite prikaupę nemažai vasaros gėrybių – juodųjų serbentų, mėlynių, ir visos jos po valandos gali garuoti ant stalo pyrago pavidalu!

Jei šaldytų uogų neturite – tiks ir švieži obuoliai.

Cinamonas, įmaišytas į tešlą, iškvėpins namus, o kadangi pyrago tešla nėra labai skysta, jis ilgiau išliks šviežias, ne mažiau skanus ir rytojaus dieną. 

Minkštas cinamoninis pyragas su mėlynėmis ir trupiniais

Reikės:

  • 120 g minkšto sviesto;
  • 120 g miltų;
  • 80 g kukurūzų miltų (arba kvietinių);
  • 180 g rudojo cukraus;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 3 kiaušinių;
  • 80 g natūralaus jogurto arba grietinės;
  • 1 šaukštelio cinamono;
  • 200 g šaldytų mėlynių.

Saldiems trupiniams:

  • 50 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 50 g kieto šalto sviesto;
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.

Apvalią kepimo formą su skyle (apie 24 cm skersmens) patepkite trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsiais arba sezamais.

Dubenyje sumaišykite visus birius produktus: miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.

Mikseriu maišykite sviestą kartu su cukrumi, kol gausite purią masę. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai suplakite. Pabaigoje įdėkite jogurtą (grietinę) ir viską vėl gerai suplakite.

Dalimis dėkite sausų produktų mišinį, kaskart gerai išsukdami, kad masė gautųsi tolygi, vienalytė. Sukrėskite masę į paruoštą kepimo skardą, ant viršaus užberkite mėlynes.

Trupiniams skirtus ingredientus pirštų galiukais sutrinkite, kol jie susijungs. Pabarstykite ant mėlynių ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite apie 40-50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio ir nuo to, kokie drėgni vaisiai arba uogos).

Šaltinis – „Nidos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.