Pyragėliai su mėsa arba minkšti netikri kibinai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- 190 g kreminės varškės be priedų;
- po žiupsnelį druskos ir cukraus;
- 200 g sviesto;
- 370–390 g miltų (kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio)
Įdarui:
- 500 g maišyto faršo (aš naudojau kiaulienos, jautienos ir kalakutienos);
- 4–5 rudi pievagrybiai (tinka ir balti);
- 1 svogūnas;
- 3–4 v. š. grietinės;
- 2–3 v. š. sultinio;
- druska, pipirai;
- krapai, petražolės.
Dar reikės:
- kibinams aptepti – 1 trynio ir 1 v. š. pieno;
- miltų stalui pabarstyti;
- aliejaus grybams apkepti.
Gaminimo eiga
Tešla. Šaltą sviestą sutarkuoti burokų trintuve, įmušti kiaušinį, berti druskos, cukraus, dėti varškę, išmaišyti, berti miltus ir minkyti tešlą.
Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Įdaras. Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti ir pakepinti keptuvėje kelias minutes, nuimti nuo viryklės ir įmaišyti grietinę, prieskonius ir palikti trumpam atvėsti.
Į faršą įtarkuoti svogūną, įpilti sultinį, berti prieskonius ir susmulkintus žalumynus, sudėti pakepintus pievagrybius – viską gerai išmaišyti.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į norimo dydžio gabalėlius, iškočioti paplotėlius, dėti įdarą, sujungti ir suspausti kraštus, prieš kepant aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., priklausomai nuo dydžio.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“