Šokoladinis keksas su varškės įdaru
Reikalingi produktai (naudojau 22 cm skersmens apvalią kekso formą)
Tešlai:
- 75 g juodojo šokolado;
- 125 g minkšto sviesto;
- 125 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 175 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 v. š. nesaldžios kakavos;
- 40 ml + 40 ml pieno.
Įdarui:
- 250 g kreminės varškės be priedų;
- 1 pakelio vanilinio cukraus ar vanilės aromato;
- 1 kiaušinis;
- 10 g kukurūzų krakmolo;
- 50 g cukraus ar atitinkamas kiekis stevijos.
Kaip gaminti
Tešla. Šokoladą supjaustyti ir ištirpinti vandens vonelėje.
Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įkulti po vieną kiaušinį ir vis plakti.
Po to supilti pieną (40 ml), ištirpintą šokoladą, išmaišyti ir berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Viską gerai išmaišyti.
Įdaras. Varškę, kiaušinį, cukrų, vanilę ir krakmolą išplakti.
Kekso formą ištepti aliejumi, dėti 2/3 tešlos, padaryti bortelius iš abiejų pusių ir į įdubimą paskirstyti varškę. Į likusią tešlą įpilti 40 ml pieno, išmaišyti ir uždėti ant viršaus, palyginti, kad uždengtų varškę.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Laikas priklauso nuo orkaitės. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Iškeptą palikti formoje atvėsti, po to atsargiai apversti. Galima apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“