Reikės:
21 cm skersmens torto formos
Biskvitui:
- 2 didelių kiaušinių;
- 40 g cukraus;
- apie 50 g miltų ( žiūrėti pagal tirštumą);
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- druskos.
Maskarponės kremui:
- 250 g maskarponės;
- 420 g grietinėlės;
- pusė indelio saldinto kondensuoto pieno;
- 2,5 v. š. želatinos.
Viršutiniam sluoksniui:
- 1 pak. citrinų skonio želė;
- 2 mažų indelių konservuotų mandarinų skiltelių.
Biskvito sulaistymui:
- sirupo nuo mandarinų
Gaminimas:
1. Biskvitui trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi ir vanile. Plakite iki masė padidės 3 kartus ir cukrus ištirps.
2. Iki standžių putų suplakite baltymus. Prieš plakant įberkite žiupsnelį druskos.
3. Į trynių masę sijokite miltus, maišykite ir po šaukštą dėkite baltymus. Plaktuvu neplakite. Tešla turi gautis lengvai maišoma. Nepadauginkite miltų. Miltų kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio naudosite kiaušinius.
4. Kepimo formą išklokite popieriumi, pilkite tešlą ir dėkite kepti į 180 C įkaitintą orkaitę 20 min. Kepimo metu durelių nevarstykite. Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
5. Kremui: Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.
6. Pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės pagaminkite citrinų želė. Vandens pilkite 400 ml. Pastatykite atvėsti, bet nesustingti.
7. Maskarponės sūrį išmaišykite su kondensuotu pienu. Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
8. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
9. Plakite grietinėlę ir silpna srovele pilkite želatiną.
10. Abi mases sujunkite.
11. Mandarinų skilteles nuvarvinkite, sirupą pasilikite.
11. Torto surinkimas. Į torto formą dėkite atvėsintą biskvitą, sulaistykite sirupu, tepkite maskarponės kremą, ant viršaus išdėliokite mandarinų skilteles ir šaukštu pilkite pusę želės. Dėkite į šaldytuvą. Apstingus želei supilkite kitą dalį želės. Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Skanių ir malonių akimirkų!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“