Neatsivalgomai skanios raugintų kopūstų ir burokėlių salotos. Pasiruoškite jų daugiau

Vos pagalvojus apie raugintas daržoves burnoje pradeda kauptis seilės. Žiemą tai gana įprastas ir mėgstamas maistas, be to, labai sveikas bei vitaminingas.

Žalių burokėlių, morkų ir raugintų kopūstų salotos.<br>Receptas iš knygos „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.
Žalių burokėlių, morkų ir raugintų kopūstų salotos.<br>Receptas iš knygos „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.
Renata Ničajienė.
Renata Ničajienė.
R.Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis“.
R.Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis“.
Daugiau nuotraukų (3)

Renata Ničajienė, „Sezoninė virtuvė“

Jan 11, 2019, 11:42 AM, atnaujinta Jan 8, 2023, 1:10 PM

Gamindama šias salotas raugintus kopūstus sumaišau su šviežiais nevirtais burokėliais bei morkomis, jos kiek parūgštėja ir tampa neatsivalgomai skanios.

Tokios salotos šaldytuve gali išbūti ilgiau nei savaitę, todėl jų verta pasiruošti daugiau.

Dietistės sprendimas

Puikios salotos! Ypač žiemą, kai sumažėja suvartojamų daržovių kiekis ir organizmas tampa mažiau atsparus įvairioms žiemą vyraujančioms ligoms.

Raugintuose kopūstuose gausu gerųjų bakterijų (probiotikų), kurios stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir vitaminų pasisavinimą. Burokėlių spalva išduoda, kad jie gerina kraujotaką, o tai ypač svarbu žiemos metu. Morkos suteikia svarbaus antioksidanto beta karoteno, kuris yra reikalingas vitamino A gamybai ir apsaugai nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio ląstelėms.

Kanapių sėklų aliejus šias salotas pa-pildo omega-3 ir omega-6 riebalų rūgšti-mis. Tokiomis salotomis mėgaukitės kad ir kas dieną!

Raugintų kopūstų ir burokėlių salotos

Reikės:

  • 500 g raugintų kopūstų,
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių,
  • 2 didelių morkų,
  • 1 šaukšto kmynų,
  • 3 česnako skiltelių,
  • saujos kapotų petražolių,
  • 3 šaukštų šaltai spausto kanapių aliejaus,
  • 1 šaukštelio kanapių druskos,
  • 1 šaukštelio kanapių sėklų.

Burokėlius ir morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Geriausiai tai padarysite daržovių pjaustykle.

Kmynus grūstuvėje kiek patrinkite, kad pradėtų kvepėti. Česnakus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Petražoles nuplaukite ir supjaustykite.

Raugintus kopūstus sumaišykite su pjaustytais burokėliais ir morkomis, suberkite kmynus bei kapotus česnakus, petražoles, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Salotas palikite nakčiai, kad burokėliai su morkomis kiek įrūgtų.

Valgykite apibarstę kanapių druska ir kanapių sėklomis. Laikykite šaldytuve.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth