Raugintais kopūstais kimšta žąsis

Man teko atsakinga užduotis – skaniai iškepti žąsį.

Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Raugintais kopūstais kimšta žąsis.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (4)

Rita (ritosreceptai.lt)

Jan 21, 2017, 10:49 AM, atnaujinta Jan 16, 2023, 11:32 AM

Patiekalas neeilinis, paukštis brangus ir tikrai nesinori jo sugadinti.

Daugelį manančių, kad tai – riebus ir kaloringas paukštis skubu nuraminti, žąsiena savo sudėtimi ir naudingomis savybėmis lenkia net jautieną.

Žąsiena labai naudinga organizmui. Kuo šie paukščiai riebesni, tuo laikomi geresniais.

Marinuodami žąsį nepersistenkite su prieskoniais , kad „nenumuštumėte“ jos unikalaus skonio.

Gaminimui reikės 300 min.+ marinavimas.

6-8 porcijoms reikės:

  • 5 kg šviežios žąsies;
  • česnakų;
  • kmynų;
  • lauro lapų;
  • juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • rudojo cukraus;
  • aliejaus.

Įdarui:

  • 600 g raugintų kopūstų;
  • 150 g rūkyto kumpio (tinka lašinukai, šoninė);
  • 1 a.š. rudojo cukraus.

Garnyrui:

  • rūgščių obuolių;
  • keptų bulvių.

Paruošimas ir gaminimas

1. Išplauname, nuvalome ir nusausiname žąsį. Vidaus organų maišelį pasilikite – galėsite panaudoti vėliau.

2. Visus prieskonius sumaišome ,įpilame aliejaus ir ragaujame.Druskos naudokite pagal poreikius. 3. Įtriname žąsį marinatu ir laikome per naktį.

4. Kitą dieną pasiruošiame kopūstų įdarą: kumpį supjaustome kubeliais ir kepiname. Baigus kepinti dedame kopūstus ir troškiname 20 minučių.

5. Gautu įdaru prikemšame žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.

6. Angą perveriame ilgu bambukiniu iešmeliu.

7. Surišame žąsies kojas.

8. Dedame žąsį į kepimo maišą, galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą. Į indą įpilkite vandens. Naudojau kepimo maišą, nes taip žąsį kepti saugiau. Apskrudo labai gražiai.

9. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių C, dedame žąsį ir kepame 30 min. Po to kaitrą mažinam iki 160 laipsnių C. Iš viso 1 kg žąsies reikia 1 valanda kepimo 1 kg. Taigi bendrai turi kepti kepti apie 5 val.

10. Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės atsargiai, nes riebalai labai karšti! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės. Saugokitės, kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų. Riebalus pasilikite, juos galėsite sunaudoti vėliau.

11. Likus 30 min iki žąsies iškepimo dėkite per pusę perpjautus obuolius.

12. Iškepusią žąsį išimkite ir duokite „pailsėti“ 15 min. Tiekite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis, keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais, jie čia tikrai nereikalingi.

Skanių ir malonių akimirkų!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.