Naminis vanilinis pudingas su žele
Reikalingi produktai:
- 500 ml pieno;
- 2 tryniai;
- vanilės lazdelė ar vanilės aromatas;
- 1-1,5 v. š. cukraus ar atitinkamas kiekis stevijos;
- 5 a. š. kukurūzų krakmolo (su kaupu);
- 1 pakelis aviečių želės + 300 ml vandens.
Gaminimo eiga
400 ml pieno su vanile pakaitinti iki virimo.
Trynius, cukrų, krakmolą ir likusius 100 ml pieno gerai išplakti ir plona srovele pilti į karštą pieną, vis maišyti ir virš mažos ugnies trumpai pavirti maišant, kol sutirštės. Supilstyti į norimus indelius, atvėsintus dėti į šaldytuvą.
Avietinę želę paruošti pagal nurodymą ant pakelio, tik aš vietoje 500 ml vandens pilu 300 ml. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai želė sustings, supjaustyti mažais gabalėliais ir uždėti ant sustingusio pudingo.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“