Kai atsibosta tortai ir pyragai – vanilinis pudingas su žele

Toks desertas labai tinka, kai atsibosta pyragai ir tortai.

Vanilinis pudingas su aviečių želė.<br>A.Labanauskas nuotr.
Vanilinis pudingas su aviečių želė.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jan 23, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Jan 25, 2023, 9:57 AM

Naminis vanilinis pudingas su žele

Reikalingi produktai:

  • 500 ml pieno;
  • 2 tryniai;
  • vanilės lazdelė ar vanilės aromatas;
  • 1-1,5 v. š. cukraus ar atitinkamas kiekis stevijos;
  • 5 a. š. kukurūzų krakmolo (su kaupu);
  • 1 pakelis aviečių želės + 300 ml vandens.

Gaminimo eiga

400 ml pieno su vanile pakaitinti iki virimo.

Trynius, cukrų, krakmolą ir likusius 100 ml pieno gerai išplakti ir plona srovele pilti į karštą pieną, vis maišyti ir virš mažos ugnies trumpai pavirti maišant, kol sutirštės. Supilstyti į norimus indelius, atvėsintus dėti į šaldytuvą.

Avietinę želę paruošti pagal nurodymą ant pakelio, tik aš vietoje 500 ml vandens pilu 300 ml. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Kai želė sustings, supjaustyti mažais gabalėliais ir uždėti ant sustingusio pudingo.

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.