Morkų ir apelsinų salotos
2 porcijoms reikės:
- 200 g morkų;
- 2 didelių apelsinų;
- 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. citrinos sulčių;
- 30 g kedrinių pinijų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
Aštriu peiliu nulupkite apelsinų žievelę ir supjaustykite skiltelėmis, laikydami virš dubenėlio.
Skilteles sudėkite į dubenį su morkomis, o iš išpjaustyto apelsino išspauskite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Padažą supilkite ant morkų ir apelsinų bei išmaišykite.
Prieš patiekdami užberkite sausoje keptuvėje pakepintų kedrinių pinijų.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“