Traškios ir sultingos morkų salotos su apelsinais – kupinos vitaminų

Šios traškios ir sultingos salotos yra greitai paruošiamos ir labai dera prie paukštienos patiekalų.

Morkų ir apelsinų salotos.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Morkų ir apelsinų salotos.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jan 30, 2017, 9:48 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:41 PM

Morkų ir apelsinų salotos

2 porcijoms reikės:

  • 200 g morkų;
  • 2 didelių apelsinų;
  • 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • 30 g kedrinių pinijų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.

Aštriu peiliu nulupkite apelsinų žievelę ir supjaustykite skiltelėmis, laikydami virš dubenėlio.

Skilteles sudėkite į dubenį su morkomis, o iš išpjaustyto apelsino išspauskite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Padažą supilkite ant morkų ir apelsinų bei išmaišykite.

Prieš patiekdami užberkite sausoje keptuvėje pakepintų kedrinių pinijų.

Skanaus!

Šaltinis – „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.