Lengvai pagaminami ir nekaloringi žuvies suktinukai su daržovėmis

Visa mūsų šeima mėgsta žuvį, todėl patiekalus iš žuvies gaminu bent porą kartų per savaitę. Turime ne vieną mėgstamą receptą. Šiuos suktinukus gaminau iš to, ką turėjau savo virtuvėje. Minkšti, sultingi, tiesiog skanūs.

Žuvies suktinukai su daržovėmis.<br>A.Labanauskas nuotr.
Žuvies suktinukai su daržovėmis.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Feb 2, 2017, 11:18 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:39 PM

Pabandykite – gal ir jums patiks.

Žuvies suktinukai su daržovėmis

Reikės:

  • 6 mėgstamos žuvies filė.

Įdarui:

  • 2-3 nedidelių morkų;
  • 1 svogūno;
  • 1-1,5 v. š. pomidorų padažo;
  • druskos, pipirų;
  • 1-1,5 v. š. aliejaus.

Padažui:

  • 1 indelio savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelės);
  • 3-4 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • 1 paprikos;
  • džiovintų bazilikų ir raudonėlių (pagal skonį);
  • smulkintų petražolių;
  • druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus (nes pomidorai savo sultyse yra rūgštoki);
  • 250-350 ml vandens (galite pilti daržovių sultinio, tik tuomet nereikia druskos);
  • 1 v. š. aliejaus.

Gaminimo eiga

Žuvies filė nuplauti, nusausinti (druska nebarsčiau, nes įdaras buvo su druska).

Įdaras

Morkas nuskusti, nuplauti, sutarkuoti burokų trintuve, trumpai pakepinti keptuvėje, po to įdėti supjaustytą svogūną, pakepti dar kelias minutes, kol suminkštės, berti prieskonius, įmaišyti pomidorų pastą ir patroškinti 1-2 min., palikti atvėsti.

Kai įdaras atvės, dėti jo ant žuvies filė, susukti suktinukus ir susmeigti smeigtukais.

Padažas

Česnaką smulkiai supjaustyti, svogūną taip pat ir apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos, po to sudėti pomidorus savo sultyse (juos irgi susmulkinti), supjaustytą papriką, druską, pipirus, žoleles, žiupsnelį cukraus.

Žuvies suktinukus užpilti padažu, vandeniu ar sultiniu (kad suktinukus apsemtų iki pusės ar šiek tiek daugiau), uždengti dangtį ir palikti troškintis ant nedidelės ugnies apie 20-25 min. Praėjus pusei troškinimo laiko suktinukus atsargiai apverskite.

Patiekite su padažu, o garnyrui puikiai tinka ryžiai.

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.