Pabandykite – gal ir jums patiks.
Žuvies suktinukai su daržovėmis
Reikės:
- 6 mėgstamos žuvies filė.
Įdarui:
- 2-3 nedidelių morkų;
- 1 svogūno;
- 1-1,5 v. š. pomidorų padažo;
- druskos, pipirų;
- 1-1,5 v. š. aliejaus.
Padažui:
- 1 indelio savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelės);
- 3-4 skiltelių česnako;
- 1 svogūno;
- 1 paprikos;
- džiovintų bazilikų ir raudonėlių (pagal skonį);
- smulkintų petražolių;
- druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus (nes pomidorai savo sultyse yra rūgštoki);
- 250-350 ml vandens (galite pilti daržovių sultinio, tik tuomet nereikia druskos);
- 1 v. š. aliejaus.
Gaminimo eiga
Žuvies filė nuplauti, nusausinti (druska nebarsčiau, nes įdaras buvo su druska).
Įdaras
Morkas nuskusti, nuplauti, sutarkuoti burokų trintuve, trumpai pakepinti keptuvėje, po to įdėti supjaustytą svogūną, pakepti dar kelias minutes, kol suminkštės, berti prieskonius, įmaišyti pomidorų pastą ir patroškinti 1-2 min., palikti atvėsti.
Kai įdaras atvės, dėti jo ant žuvies filė, susukti suktinukus ir susmeigti smeigtukais.
Padažas
Česnaką smulkiai supjaustyti, svogūną taip pat ir apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos, po to sudėti pomidorus savo sultyse (juos irgi susmulkinti), supjaustytą papriką, druską, pipirus, žoleles, žiupsnelį cukraus.
Žuvies suktinukus užpilti padažu, vandeniu ar sultiniu (kad suktinukus apsemtų iki pusės ar šiek tiek daugiau), uždengti dangtį ir palikti troškintis ant nedidelės ugnies apie 20-25 min. Praėjus pusei troškinimo laiko suktinukus atsargiai apverskite.
Patiekite su padažu, o garnyrui puikiai tinka ryžiai.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“