Trys azijietiškos sriubos, kurias lengvai išvirsite namie

Jei bent kartą esate ragavę azijietiškos sriubos, tikrai žinote, kokia gausybe skonių jos pasižymi. Viename sriubos dubenėlyje galite užtikti net 10 skirtingų ingredientų, kurie dera tarpusavyje ir sukuria išskirtinį skonį.

Sriuba su grybais ir jautiena.<br>123rf nuotr.
Sriuba su grybais ir jautiena.<br>123rf nuotr.
Sriuba su kokosų pienu.<br>123rf nuotr.
Sriuba su kokosų pienu.<br>123rf nuotr.
Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba.<br>123rf nuotr.
Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 11:31 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:58 AM

Tarp populiariausių sriuboms naudojamų ingredientų – jūros gėrybės, vištiena bei jautiena. Būtent su šiais ingredientais pasigaminti sriubą ir pataria prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.

Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba

Jaučiamas ir saldumas, ir aštrumas – taip būtų galima apibūdinti šios sriubos skonį. Kaip ir daugumos azijietiškų patiekalų, šios sriubos gamybai taip pat prireiks sojos padažo.

IKI maisto ekspertė pasakoja, kad nors sriuboje ir jaučiamas imbieras, sriubos skonis yra švelnus ir turėtų patikti daugumai.

„Iš pradžių išvirkite 100 g ryžių spagečių. Išvirusius spagečius perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite.

Į didelį puodą įpilkite 2 l vištienos sultinio, įberkite 8 arbatinius šaukštelius nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, 4 skilteles česnako ir 3 griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

Tuomet į sultinį įpilkite 50 ml šviesaus sojos padažo, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir 100 g smulkiai pjaustytos vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes“, – sako A. Rasmussen.

Greita: sriuba su grybais ir jautiena

Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, maisto ekspertė siūlo išbandyti azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena. Kulinarė priduria, kad ši sriuba ne tik greitai paruošiama, bet ir liesa, todėl tiks ir besirūpinantiems tobulomis kūno linijomis.

„Kaip ir ruošiant kitas sriubas, pirmiausia išsivirkite spagečius, labiausiai tiks kiaušininiai arba ryžių spagečiai. Smulkiai supjaustykite 1 svogūną, griežinėliais supjaustykite 200 g pievagrybių, galite įdėti ir konservuotų voveraičių.

Keptuvėje įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius sviesto ir suberkite svogūnus ir pievagrybius – kepkite, kol grybai šiek tiek pagelsvės.

Dideliame puode užvirkite 2 l vištienos sultinio, suberkite iškepusius grybus ir smulkintą kinišką kopūstą. Kai kopūstas jau suminkštės, suberkite plonais šiaudeliais supjaustytą jautienos kumpį bei išvirtus spagečius. Virkite sriubą apie 5 minutes ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais“, – sako IKI maisto ekspertė.

Egzotiškas skonis: sriuba su kokosų pienu

Nors sriubai reikalingi ingredientai ir nekasdieniški, tačiau kulinarė patikina, kad juos lengvai atrasite bet kuriame prekybos centre. Sriuba ypač patiks kokosų ir jūros gėrybių gerbėjams. Jei esate alergiškas jūros gėrybėms, maisto ekspertė pataria jas drąsiai keisti į mėgstamą paukštieną.

„Pirmiausia išvirkite 150 g basmati ryžių. Kai ryžiai jau išvirs, nupilkite likusį vandenį ir atidėkite ryžius į šoną. 

Didelėje keptuvėje ištirpinkite 2 arbatinius šaukštelius sviesto, suberkite 200 g mažųjų, jau išlukštentų krevečių, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Šiam patiekalui tiks ir šaldytos krevetės, tačiau jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nusausinti. Krevetes kepkite 2-3 minutes ir nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti. 

Dideliame puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite 2 skilteles smulkiai pjaustyto česnako, 1 smulkiai pjaustytą svogūną ir 1 kubeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite daržoves apie 5 minutes, tuomet įberkite 1 arbatinį šaukštelį malto imbiero bei 2 arbatinius šaukštelius kario prieskonių. 

Užpilkite ant daržovių 1,5 l vištienos sultinio ir 200 ml kokosų pieno. Suberkite krevetes, ryžius ir pavirus 5 minutes – patiekite“, – sako kulinarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.