Kepiau net du pyragus per vieną dieną. Pastebėjimas: pirmasis pyragas kepė valandą, o iš orkaitės jį išėmiau tik praėjus geroms 15 minučių, o antrasis kepė valandą ir buvo išimtas iš karto. Pirmasis buvo tvirtesnis, sausesnis (bet ne sausas) biskvitas, antrasis buvo šlapias. Abu skanūs! Rinkitės kaip jums labiau patinka.
Kas dar įdomu ir kodėl mane šis receptas patraukė?! Nes šokoladinė biskvito masė į formą pilama pirmiau, o tada ant viršaus šviesioji pudingo masė, tačiau kepant jos apsikeičia vietomis. Fantastika!
Tiesa, pirmą kartą rekomenduoju gaminti iš pusės normos, nes jis tikrai didelis. Pamėginsite, pažiūrėsite, ar patinka, kaip patinka labiau – kietesnis ar minkštesnis.
Pusiau pyragas, pusiau pudingas
Reikalingi produktai
Karamelei:
- 150 g cukraus.
Biskvitui:
- 2 kiaušiniai;
- 2 puodeliai cukraus;
- 100 g tirpinto sviesto;
- 240 ml pieno;
- 2 puodeliai miltų;
- 4 v. š. kakavos;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Pudingui:
- 2 skardinės sutirštinto pieno;
- 2 kiaušiniai + 1 trynys;
- 320 ml pieno.
(Pastaba: puodelis – 240 ml)
Paruošimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Pradedame ruošti karamelę. Cukrų beriame į keptuvę ir kantriai virš vidutinės ugnies, kad nedegtų, jį tirpiname, kol cukrus taps gintaro spalvos skysčiu. Tada jį pilame į kepimo formą ir labai greitai ją gerai pasukiojame, kad karamelė pasiskirstytų po dugną. Ji greitai sukietės, tad reikia tai daryti iš karto, tą pačią sekundę.
Kol cukrus lydosi, pagaminame biskvito masę. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, pilame tirpintą sviestą, pieną, plakame.
Atskirame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą, po truputį pilame į plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Pilame į kepimo formą ant karamelės.
Plakame pudingo masę. Į plaktuvą pilame sutirštintą pieną, paprastą pieną, mušame 2 kiaušinius ir vieną trynį, išplakame ir pilame į kepimo formą ant biskvito masės.
Kepimo formą statome į kepimo skardą (arba didesnį kepimo indą) su vandeniu ir pašauname į orkaitę valandai.
Kaip ir sakiau, jei norime kietesnio biskvito, tai po valandos išjungiame orkaitę, bet pyragą dar palaikome joje 15-20 minučių. O jei minkšto – traukiame iš karto.
Ištraukus iš orkaitės pyragą apverčiame aukštyn kojom į lėkštę. Valgome atvėsusį.
Skanaus!
Šaltinis – „Lašas karamelės“