Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: paprastas, bet puikus J. Oliverio receptas

Kartkartėmis mane patraukia patiekalai su slyvomis. Pasiilgstu to salstelėjusio skonio.

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (1)

„Aguonėlė“

2017-02-11 11:28, atnaujinta 2023-02-09 09:22

Šis patiekalas man labai labai patiko. Jame viskas puikiai dera.

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis

(pagal J.Oliverio receptą iš knygos „Jamie unterwegs“)

Reikia:

kiaulienos karkos (pirkau vieną – pati išėmiau kaulą, nupjausčiau odą. Grynos mėsos liko apie 400 g. Dviems žmonėms kaip tik, bet kitąkart pirksiu iškart dvi – juk troškiniai kitą dieną būna dar skanesni);

  • 1 v. š. raudonojo vyno acto;
  • 150 ml gero raudono vyno;
  • 2-3 morkų;
  • 2 raudonų paprikų;
  • 1 svogūno ar poro;
  • 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 v. š. pomidorų ar paprikos pastos;
  • druskos, pipirų;
  • maždaug 200 g džiovintų slyvų.

Kaip gaminti

Mėsą supjaustyti didesniais gabaliukais (~4 cm). Storapadį puodą dėti ant viryklės ir jame įkaitinus alyvuogių aliejų apkepti mėsą kartkartėmis pavartant 10 min. Supilti actą, vyną ir kaitinti, kol skysčio liks tik trečdalis. Visą turinį atsidėti į šoną.

Karštį šiek tiek sumažinti ir tame pačiame puode maždaug 10 min. kepinti smulkintas daržoves, pagardintas raudonėliu.

Sudėti mėsą, įspausti pastos ir viską gerai paskaninti druska bei pipirais. Užpilti vandeniu, kad šiek tiek apsemtų mėsą ir užvirti. Tada puodą uždengti ir troškinti ant minimalios ugnies 2 val., kartkartėmis pavartant.

Sudėti šiek tiek smulkintas slyvas ir toliau troškinti maždaug 45 min., tik šįkart neuždengus, kol skystis sutirštės ir mėsa bus minkšta.

Kadangi aš daržovių padaže, mėsą išėmiau, o visą masę perkošiau per sietelį. Gavosi puikus padažas! Paskaninau tik petražolėmis ir patiekiau troškinį su bulvių koše. Skanaus!

Pastaba. Kitą kartą gaminau šį troškinį greitpuodyje. Slyvas (šįkart 100 g) dėjau iškart, nepyliau vyno, vietoje jo naudojau kiaulienos sultinį. Po to, kai susidarė vakuumas, viriau tik 10-12 min.

Siūlau tiesiog po 10 min. patikrinti mėsos kietumą, nes 15 min. gali būti per daug. Verdant greitpuodyje gamybos procesas tas pats, tik kad žymiai greičiau išverda.

Šaltinis – tinklaraštis Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.