„Širdele mano“: pyragas saldžiam pasimatymui

Valentino dienai neskiriu daug dėmesio, bet kai aplinkui tiek daug meilės išraiškos, nuo jos bėgti nėra kur. Ir neverta.

Pyragas „Širdele mano“.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Pyragas „Širdele mano“.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira (duokdruskos.com)

Feb 14, 2017, 11:34 AM, atnaujinta Feb 13, 2023, 9:28 AM

Kodėl gi neišsikepus pyrago ir nepaskyrus saldaus pasimatymo mylimam žmogui? Pyragą iškepti – vieni juokai, o kiekviena akimirka, praleista su mylimu žmogumi, yra vertingai investuotas laikas.

Valentino pyragas „Širdele mano“

Reikalingi produktai

Rožiniam pyragui:

  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių (pasverkite juos su lukštais, tuomet žinosite, kiek reikia kitų ingredientų);
  • tokio pat kiekio cukraus;
  • tokio pat kiekio miltų;
  • tokio pat kiekio sviesto;
  • 1 šaukšto vanilės ekstrakto;
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių;
  • raudonų dažų;
  • žiupsnelio druskos;
  • širdelės formos pyragui išspausti.

Šokoladiniam pyragui:

  • 4 kiaušinių, vidutinio dydžio (juos taip pat pasverkite, kad žinotumėte, kiek reikės kitų ingredientų);
  • tokio pat kiekio cukraus;
  • tokio pat kiekio miltų;
  • tokio pat kiekio sviesto;
  • 150 g juodojo šokolado;
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

Rožinis pyragas

Orkaitę įkaitinkite iki 160 C°.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi iki purios, šviesios masės.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Sviestą ištirpinkite.

Pusę miltų mišinio įmaišykite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį, supilkite pusę sviesto, tada likusius miltus ir likusį sviestą. Supilkite vanilės ekstraktą, raudonus dažus ir gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Tešlą supilkite į kepimio popieriumi išklotą kekso formą (11 cm – 24 cm). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val. kol tešla nelips prie smeigtuko.

Leiskite pyragui gerai atvėsti tada supjaustykite maždaug vieno centimetro storio riekutėmis ir iš kiekvienos riekutės išspauskite po širdutę.

Šokoladinis pyragas

Orkaitę vėl įkaitinkite 160 C°.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Sviestą drauge su šokoladu ištirpinkite, mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės. Gerai sumaišykite.

Pusę miltų įmaišykite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį, supilkite pusę sviesto ir šokolado mišinio, tada likusius miltus ir likusį sviesto ir šokolado mišinį.

Kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į šokoladinę tešlą.

Į tą pačią kekso formą, vėl išklotą kepimo popieriumi, supilkite pusę šokoladinės tešlos. Viduryje, vieną šalia kitos išrikiuokite rožinio pyrago širdeles ir užpilkite likusia tešla.

Kepkite įkaitusioje orkaitėje 1 val. ir 10 min.

Pyragą atvėsinkite ir mėgaukitės juo su mylimu žmogumi, arba visa mylimų žmonių kompanija.

Šį pyragą aš ruošiau pagal labai paprastą prancūzišką receptą Quatre Quarts – Keturi Ketvirčiai. Visas šio pyrago ypatumas yra tame, kad kiaušiniai, cukrus, miltai ir sviestas jame yra naudojami lygiomis dalimis. Tad, kaip ir minėjau recepte, visų virma pasverkite kiaušinius ir tai nulems kiek reikės kitų produktų. Šiam pyragui rinkitės nelabai didelius kiaušinius, kad keturių kiaušinių svoris būtų 210-230 g. Jeigu neturite raudonų dažų arba tiesiog nenorite jų naudoti, nieko tokio, širdutė gali likti ir tiesiog vanilinė.

Šaltinis – „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.