Nekeptas desertas su kava – geriausia meilės dienos staigmena

Švento Valentino dieną mylimam asmeniui norisi daryti malonias staigmenas.

Maskarponės desertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Maskarponės desertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Maskarponės desertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Maskarponės desertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 10:53 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:32 AM

Jeigu nesugalvojote, ką skanaus ta proga galite paruošti, siūlome jums palepinti savo mylimąjį ar mylimąją kvapniu espreso kavos kokteiliu, kurį sukūrė „Paulig“ barista ir kavos trenerė Paulina Palaikytė.

Prie jo puikiai tiks švelnaus skonio Valentino desertas, kurio receptą pasiūlė restorano „The Gallery“ virtuvės šefas Aurimas Labanauskas.

Šie du skanumynai ypač tinka Valentino dienai, nes kava laikoma vienu stipriausių afrodiziakų.

Espreso kavos kokteilis pagal „Paulig“ baristą Pauliną Palaikytę

Reikės:

2 šaukštelių kondensuoto pieno;

maltų aitriųjų paprikų pabarstymui;

puodelio espreso kavos;

apelsino žievelės.

Gaminimas:

Pasigaminkite puodelį espreso kavos. Į ją įdėkite apelsinų žievelę ir palaikykite apie minutę.

Tuo metu į stiklinį espreso puodelį supilkite du šaukštelius kondensuoto pieno, ant jo užbarstykite maltų aitriųjų paprikų.

Išėmę apelsino žievelę iš espreso kavos, ją supilkite ant kondensuoto pieno. Papuošimui užtarkuokite apelsino žievelės.

Valentino desertas pagal „The Gallery“ šefą Aurimą Labanauską

Reikės:

200 g biskvitinių sausainių „Savoiardi“ (jų galima rasti prekybos centre);

450 g maskarponės sūrio;

3 kiaušinių trynių;

140 g cukranendrių arba „Demerara“ cukraus;

200 ml vidutinio stiprumo kavos;

50 ml kavos likerio;

60 g kakavos miltelių.

Gaminimas:

Cukrų ir kiaušinių trynius išplakite iki vientisos purios masės.

Dėkite maskarponės sūrį ir kruopščiai viską išmaišykite.

Kavos likerį ir vidutinio stiprumo kavą sumaišykite ir supilkite į plačią lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai.

Rekomenduojama naudoti stačiakampio formos indą, kuriame bus ruošiamas desertas.

Sausainius išmirkykite kavos likerio ir kavos mišinyje. Mirkytais sausainiais išklokite visą indo dugną.

Ant sausainių tepkite storą sluoksnį maskarponės kremo ir apibarstykite kakava.

Viską kartokite nuo pradžių, kol bus gauti du sausainių, kremo ir kakavos sluoksniai.

Desertą uždenkite ir dėkite į šaldytuvą maždaug 6 valandoms, kol jis įgaus tinkamą pavidalą ir konsistenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.