Riestainiai lyg iš Kaziuko mugės. Nepasigailėsite išbandę

Užgavėnių nuotaiką kuria ne tik blynai, bet ir riestainiai. Kol iki šios šventės dar yra laiko, išbandykite!

Riestainiai.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Riestainiai.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Riestainiai.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Riestainiai.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Loreta Pikšrytė-Jankauskienė, „Kartą virtuvėje“

Feb 19, 2017, 12:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2022, 8:48 AM

Riestainiai (barankos)

Reikės:

  • 450 g miltų;
  • 200 ml šilto vandens;
  • 2 šaukštų aguonų;
  • 6 šaukštų cukraus;
  • 10 g šviežių mielių;
  • druskos;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • kiaušinio riestainiams aptepti.

Mieles sumaišome su trupučiu šilto vandens ir trupučiu cukraus, paliekame, kad suputotų. Įmaišome aguonas, aliejų, likusį cukrų ir vandenį. Suberiame persijotus miltus, druską.

Tešlą minkome apie 15 minučių. Tuomet dedame ją į riebalais išteptą dubenį ir pridengiame. Kildiname apie 1.5-2 valandas.

Tešlą padaliname į 30 lygių dalių. Iš kiekvieno jų formuojame volelį, kurio galus sujungiame į riestainį.

Riestainius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

Šaltinis – „Kartą virtuvėje“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.