5 idėjos tiems, kas dar nekepė blynų: patys populiariausi receptai

Ar žinote, kad Užgavėnių dieną reikia valgyti net devynis kartus? Jau rytoj prasidės septynias savaites truksianti gavėnia, todėl šiandien svarbu gausiai ir sočiai privalgyti – ne tik blynų, bet ir mėsos.

Cukinijų ir sūrio blynai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Cukinijų ir sūrio blynai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Varškės blynai.<br>E.Videikienės nuotr.
Varškės blynai.<br>E.Videikienės nuotr.
Virtų bulvių ir varškės blyneliai.<br>A.Labanauskas nuotr.
Virtų bulvių ir varškės blyneliai.<br>A.Labanauskas nuotr.
Žemaičių blynai.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Žemaičių blynai.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Bananų blynai be miltų.
Bananų blynai be miltų.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 2:01 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:10 PM

Užgavėnių dieną dažnai gaminami troškiniai, šiupiniai, patiekalai su lašinukais, spurgos. Tačiau daugiausiai kepama blynų – ir miltinių, ir bulvinių.

Blynų receptų yra labai daug. Mes jums išrinkome penkis pačius populiariausius receptus, skelbtus mūsų portale. Tarp jų rasite ir saldžių, ir pikantiškų blynų receptų, tad tikrai išsirinksite!

Varškės blynai: iškart kepkite daugiau, nes neliks

„Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems. Šiuos blynus kepiau jau keliasdešimt kartų, sakyčiau, tai vieni skaniausių blynų“, – teigia recepto autorė Ernesta Videikienė.

Visą blynų receptą rasite paspaudę apačioje esančią nuorodą: 

Cukinijų ir sūrio blynai: valgyčiau nuo pusryčių iki vakarienės

„Nuostabieji cukinijų blyneliai tokie lengvi, neapsunkinantys skrandžio ir kartu gardūs, kad juos galėčiau valgyti nuo pusryčių iki vakarienės. Traškūs iš išorės, minkšti viduje, patiekti su grietine arba varškės ir krapų padažu. Mmm...“, – rašo receptą atsiuntusi Angelė.

Šie blynai buvo itin populiarūs cukinijų sezono metu. Bet paragauti galima ir dabar.

Visą receptą rasite paspaudę žemiau esančią nuorodą.

Virtų bulvių ir varškės blyneliai: seilė tįsta vien pažiūrėjus 

„Paprasti, nešventiniai pietūs, bet tikrai labai skanūs“, – teigia recepto autorė Andžela Labanauskas. Šis receptas dalyvavo rudeninių patiekalų konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ir tapo vienu iš kelių nugalėtojų. Vadinasi, skaitytojams taip pat patiko! 

Visą receptą rasite paspaudę žemiau esančią nuorodą.

Žemaičių blynai, kurie negali nepavykti

Šis receptas – tikra lietuviškos virtuvės klasika. Jis labai patinka mūsų skaitytojams, o štai ką apie juos sako recepto autorė Edita: „Šio recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.“ Jeigu neišbandėte – laikas tai padaryti.

Visą receptą rasite paspaudę žemiau esančią nuorodą.

Bananų blynai be miltų: receptas plinta lyg virusas 

Tai pats populiariausias blynų receptas mūsų portale, tikra interneto sensacija. Jiems iškepti nereikia miltų – tik bananų, kiaušinių ir žiupsnelio kepimo miltelių. 

Beje, kai kurios šeimininkės kepa juos netgi be kepimo miltelių, tik iš dviejų ingredientų – bananų ir kiaušinių. Bet tokiu atveju blynai bus ne tokie purūs.

Kadangi šiuose blynuose nėra miltų, nėra ir glitimo. Be to, juose nėra riebalų ir pridėtinio cukraus – šie blynai yra natūraliai saldūs. Tad jų populiarumo priežastis veikiausiai ta, kad tai sveikiausi pasaulyje blynai.

Be to, šiuos blynus lengva pagaminti. Ir galiausiai – jie tikrai skanūs!

Skanių visiems blynų!

Žiema, žiema, bėk iš kiemo!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.