Lydekos maltinukai su sūrio padažu
Reikalingi produktai:
- 750 g lydekos filė;
- 2 maži kiaušiniai;
- 2-3 v. š. manų kruopų;
- 1 svogūnas;
- 1-2 skiltelės česnako;
- smulkintos petražolės ir krapai (aš jų negailiu, dedu daug);
- druska, pipirai.
- Maltinukams apvolioti – miltai.
- Kepti – aliejus.
Padažui reikės:
- šviežio tepamo sūrio (tokio, kaip „Philadelphia“);
- daržovių sultinio ir vandens (1:1);
- trupučio garstyčių (pagal skonį);
- smulkintų krapų (aš naudoju šaldytus).
Garnyrui išviriau ryžių ir brokolių.
Gaminimo eiga
Lydekos filė nuplauti, nusausinti, sumalti ar sutrinti kartu su svogūnu, įmušti kiaušinius, berti manų kruopas, prieskonius ir žalumynus – viską išmaišyti ir padėti bent jau 1 val. į šaldytuvą.
Po to iš faršo suformuoti maltinukus, apvolioti lengvai miltuose ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Padažas
Sūrį sumaišau su sultiniu ir vandeniu, dedu truputį garstyčių, užvirinu ir paverdu kelias minutes ant nedidelės ugnies.
Nuėmusi įmaišau smulkintus krapus (jeigu trūks druskos ar pipirų, galite įberti).
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“