Žuvies maltinukai su sūrio padažu: receptas, kuris patinka visai šeimai

Paprasti ir skanūs maltinukai, kuriuos mėgsta mano šeima.

Lydekos maltinukai su sūrio padažu.<br>A.Labanauskas nuotr.
Lydekos maltinukai su sūrio padažu.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Mar 2, 2017, 10:02 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:46 AM

Lydekos maltinukai su sūrio padažu

Reikalingi produktai:

  • 750 g lydekos filė;
  • 2 maži kiaušiniai;
  • 2-3 v. š. manų kruopų;
  • 1 svogūnas;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • smulkintos petražolės ir krapai (aš jų negailiu, dedu daug);
  • druska, pipirai.
  • Maltinukams apvolioti – miltai.
  • Kepti – aliejus.

Padažui reikės:

  • šviežio tepamo sūrio (tokio, kaip „Philadelphia“);
  • daržovių sultinio ir vandens (1:1);
  • trupučio garstyčių (pagal skonį);
  • smulkintų krapų (aš naudoju šaldytus).

Garnyrui išviriau ryžių ir brokolių.

Gaminimo eiga

Lydekos filė nuplauti, nusausinti, sumalti ar sutrinti kartu su svogūnu, įmušti kiaušinius, berti manų kruopas, prieskonius ir žalumynus – viską išmaišyti ir padėti bent jau 1 val. į šaldytuvą.

Po to iš faršo suformuoti maltinukus, apvolioti lengvai miltuose ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

Padažas

Sūrį sumaišau su sultiniu ir vandeniu, dedu truputį garstyčių, užvirinu ir paverdu kelias minutes ant nedidelės ugnies.

Nuėmusi įmaišau smulkintus krapus (jeigu trūks druskos ar pipirų, galite įberti).

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.