Man patinka ir tai, kad jeigu prikepu daugiau kepsnelių ir jų stebuklingu būdu lieka (nes dažniausiai nelieka), jie skanūs ir šalti.
Supjaustau plonomis riekelėmis ir dedu arba ant šviežių salotų, arba ant duonos ar bandelės. Patepu majonezo, dedu ploną marinuoto agurkėlio riekelę ir turiu puikų užkandį, kurį galima neštis ir į darbą.
Taigi, receptas.
Vištiena su sūrio plutele
Reikės (4-6 asmenims):
- 4 vištos filė be odos ir kaulų (bendra masė – apie 700 g);
- ¾ puodelio miltų (puodelis – 240 ml);
- 2 didelių kiaušinių;
- 1,5 puodelio panko (japoniški džiūvėsėliai, kurių yra didesnėse parduotuvėse. Jeigu neturite šių, naudokite įprastus džiūvėsėlius, bet japoniški geriau išsipučia);
- ¼ puodelio tarkuoto parmezano;
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių miltelių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- aliejaus kepsneliams kepti,
- citrinos patiekti (nebūtinai).
Kaip gaminti
Mėsą išmuškite mėsos plaktuku, kad kepsneliai būtų vienodo storio. Apibarstykite druska ir maltais pipirais.
Į vieną dubenį suberkite miltus. Kitame išplakite kiaušinius. Trečiajame sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį, garstyčių miltelius, druską ir pipirus.
Vištieną pamirkykite miltuose ir nupurtykite perteklių. Dėkite į kiaušinių plakinį, nuvarvinkite perteklių ir dėkite kepsnelį į džiūvėsėlius, lengvai paspausdami, kad gerai apliptų.
Taip paruoštus kepsnelius galima užšaldyti. Reikia sluoksniuoti vieną ant kito, į tarpus dedant po gabalėlį kepimo popieriaus, sudėti į šaldymo maišelį ir dėti į šaldiklį. Vakarienė visada bus paruošta, tereikės išeinant į darbą ištraukti ją iš šaldiklio.
Įkaitinkite keptuvę, pilkite 6 šaukštus aliejaus ir dėkite kepti du kepsnelius maždaug po 4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant gali prireikti dar aliejaus. Šliūkštelkite po šaukštą.
Iškeptus kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su bulvių koše, kurią virkite įprastai, tačiau pabaigoje kartu su karštu pienu įmaišykite keletą šaukštų parmezano – tai bulvių košei suteiks visai kitokio charakterio.
Patiekite su citrinos skiltele ir mėgstamomis salotomis.