Kepta duona su sūriu: lengvas būdas tradicinį užkandį paversti šventiniu

Kepta duona – vienas mėgstamiausių užkandžių ant mūsų stalo. Mėgstame ją gardinti česnaku, neretai – ir sūriu. Ir dažniausiai paragautas vos vienas kąsnelis keptos duonos sukelia tokią priklausomybę, kad šis užkandis nuo stalo išnyksta rekordiškai greitai.

Kepta duona su sūriu.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Kepta duona su sūriu.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-05 11:18, atnaujinta 2023-02-28 10:43

Kad ir koks skanus šis užkandis būtų, dažniausiai jo nepamatysime ant švenčių stalo, tik kažkur pakampėse.

Kaip patiekti keptą duoną, kad ji galėtų puikuotis ant švenčių stalo ir net jį puoštų?

Mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė pasiūlė išradingą idėją. Štai kaip ji ruošia keptą duoną su sūriu. Atrodo tikrai puošniai!

Kepta duona su sūriu

Reikalingi produktai:

  • duona;
  • česnakas;
  • druska;
  • fermentinis sūris;
  • majonezas;
  • aliejus duonai kepti.

Kaip gaminti

Duonos riekeles apkepti keptuvėje aliejuje, ištrinti česnaku, pabarstyti druska, supjaustyti norimo dydžio juostelėmis.

Vieną galą duonos juostelės pamerkti į majonezą, po to – į sutarkuotą sūrį.

Dėti į lėkštę ratu vieną eilę, po to ant viršaus – antrą eilę ir taip – kol baigsis duona.

Viduryje palikti tuščią ertmę, į kurią galima dėti sūrio, alyvuogių ar rūkytų pjaustytų kiaulių ausyčių, rūkytų vištų skrandukų – tai, ką turite ar mėgstate. Papuošti ir nešti ant stalo.

Šaltinis – „Loretos išbandyti receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.