Orkaitėje keptas omletas
Reikalingi produktai (4-5 porcijoms):
- 6 kiaušiniai;
- 250 ml pieno;
- 60 g miltų;
- 100 g tarkuoto sūrio;
- dešros ar kumpio, galite dėti daržovių ar grybų – priedus kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį;
- druska, pipirai;
- žalumynai – smulkintos petražolės, svogūnų laiškai;
- aliejus.
Gaminimo eiga
Kiaušinius, miltus, pieną, druską ir pipirus išplakti.
Skardą (maždaug 25x35 cm) iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, supilti išplaktus kiaušinius, berti smulkiai supjaustytą dešrą, svogūnų laiškus, petražoles ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
Dėti į įkaitintą 220-230 laipsnių orkaitę ir kepti apie 15-20 min.
Iškeptą omletą aš suvyniojau į vyniotinį ir supjausčiau, bet tai daryti nebūtina.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“