Ryškiaspalvė morkų sriuba, kurią norėsis ruošti dar ne kartą

Iš šviežių morkų pagaminta sriuba išsiskiria savo ryškia spalva ir gardžiu šafrano kvapu.

Morkų sriuba.<br>123rf nuotr.
Morkų sriuba.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 10:56 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:15 PM

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad tai tikras pavasariu dvelkiantis patiekalas, kurį norėsis paruošti dar ne kartą.

„Dideliais gabaliukais supjaustykite 2 morkas bei 1 bulvę. Puode užvirkite vandenį, suberkite daržoves ir virkite 5 minutes, tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite daržoves į šoną.

Užvirkite 150 ml lieso pieno ir sumaišykite jį su žiupsneliu šafrano.

Smulkiai supjaustykite 1 salierą, 1 raudonąjį svogūną ir 2 skilteles česnako.

Į didelį puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintas daržoves, pabarstykite jas druska, pipirais ir kepkite, kol suminkštės.

Tuomet suberkite morkas bei bulves ir trintuvu sumalkite iki vientisos masės.

Ant viršaus užpilkite pieną, gerai išmaišykite ir virkite sriubą 4 minutes. Patiekite su duonos skrebučiu“, – receptu pasidalino A.Rasmussen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.