Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad tai tikras pavasariu dvelkiantis patiekalas, kurį norėsis paruošti dar ne kartą.
„Dideliais gabaliukais supjaustykite 2 morkas bei 1 bulvę. Puode užvirkite vandenį, suberkite daržoves ir virkite 5 minutes, tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite daržoves į šoną.
Užvirkite 150 ml lieso pieno ir sumaišykite jį su žiupsneliu šafrano.
Smulkiai supjaustykite 1 salierą, 1 raudonąjį svogūną ir 2 skilteles česnako.
Į didelį puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintas daržoves, pabarstykite jas druska, pipirais ir kepkite, kol suminkštės.
Tuomet suberkite morkas bei bulves ir trintuvu sumalkite iki vientisos masės.
Ant viršaus užpilkite pieną, gerai išmaišykite ir virkite sriubą 4 minutes. Patiekite su duonos skrebučiu“, – receptu pasidalino A.Rasmussen.