Kalakutienos maltinukai su Bešamelio padažo įdaru
Reikalingi produktai:
- 450 g kalakutienos faršo (maliau pati),
- 1 kiaušinis,
- 1 svogūnas,
- 3 skiltelės česnako,
- druska ir pipirai,
- 4 šaukštai manų.
Padažui reikalingi produktai:
- 1 šaukštas sviesto,
- 100 ml pieno,
- 1 šaukštas miltų,
- 50 g tarkuoto sūrio,
- druska ir pipirai.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir apskrudinkite jame miltus. Nuolat maišydami šluotele supilkite po truputį verdantį pieną. Berkite prieskonius ir ant silpnos ugnies pastoviai maišant pakaitinkite 5-10 min. Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps.
Padažą perpilkite į indą, tinkamą dėti į šaldiklį. Padažas turi sustingti iki tokio tirštumo, kad galėtumėte pjaustyti peiliu.
Kol padažas stingsta, darome maltinukus.
Į faršą beriame smulkintą svogūną, česnaką, pipirus, druską, mušame kiaušinį, beriame manus ir gerai išminkome. Dedame į šaldytuvą, kol lauksime, kada padažas bus tinkamas naudoti.
Išimkite iš šaldytuvo faršą, o iš šaldiklio-padažą. Atpjaukite nedidelį gabaliuką padažo ir dėkite ant faršo padaryto blyno ir sulipdykite maltinuką.
Apvoliokite miltuose, tada plaktame kiaušinyje, po to – džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gerai iškeps.
Šaltinis – “Samčio užrašai“.