Kalakutienos maltinukai su maža paslaptimi

2017 m. kovo 7 d. 10:55
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Šiandien pas mus karaliauja labai skanūs maltinukai, kurie šiek tiek skiriasi nuo kitų. O kuo skiriasi? Atsakymą rasite recepte.
Daugiau nuotraukų (1)
Kalakutienos maltinukai su Bešamelio padažo įdaru
Reikalingi produktai:
  • 450 g kalakutienos faršo (maliau pati),
  • 1 kiaušinis,
  • 1 svogūnas,
  • 3 skiltelės česnako,
  • druska ir pipirai,
  • 4 šaukštai manų.
Padažui reikalingi produktai:
  • 1 šaukštas sviesto,
  • 100 ml pieno,
  • 1 šaukštas miltų,
  • 50 g tarkuoto sūrio,
  • druska ir pipirai.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir apskrudinkite jame miltus. Nuolat maišydami šluotele supilkite po truputį verdantį pieną. Berkite prieskonius ir ant silpnos ugnies pastoviai maišant pakaitinkite 5-10 min. Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps.
Padažą perpilkite į indą, tinkamą dėti į šaldiklį. Padažas turi sustingti iki tokio tirštumo, kad galėtumėte pjaustyti peiliu.
Kol padažas stingsta, darome maltinukus.
Į faršą beriame smulkintą svogūną, česnaką, pipirus, druską, mušame kiaušinį, beriame manus ir gerai išminkome. Dedame į šaldytuvą, kol lauksime, kada padažas bus tinkamas naudoti.
Išimkite iš šaldytuvo faršą, o iš šaldiklio-padažą. Atpjaukite nedidelį gabaliuką padažo ir dėkite ant faršo padaryto blyno ir sulipdykite maltinuką.
Apvoliokite miltuose, tada plaktame kiaušinyje, po to – džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gerai iškeps.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.