Lazanija pagal žinomo šefo receptą – verta pasistengti, bet rezultatas puikus

Tai nėra greitai pagaminamas patiekalas, tad jeigu esate labai alkani, teks pakentėti. O rezultatas vertas pastangų  – nepatingėkite.

Lazanija pagal J.Oliverio receptą.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Lazanija pagal J.Oliverio receptą.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Lazanija pagal J.Oliverio receptą.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Lazanija pagal J.Oliverio receptą.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Lazanija pagal J.Oliverio receptą.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Lazanija pagal J.Oliverio receptą.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Rita (ritocreceptai.lt)

2017-03-11 11:26, atnaujinta 2022-03-08 13:59

Lazanija pagal Jamie Oliverio receptą

Reikalingi produktai 

Bolonijos padažui:

  • 2 nedideli svogūnai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 salierų stiebai;
  • 2 morkos;
  • pipirų, druskos, raudonėlio, bazilikų;
  • 500 g jautienos ir kiaulienos faršo;
  • 800 g konservuotų pomidorų;
  • 50 g parmezano.

Lazanijai:

  • 250 g lazanijos lakštų;
  • 500 ml grietinėlės;
  • 150 g parmezano;  
  • 1 didelis pomidoras arba 2-3 mažesni;
  • baziliko.

Padažui daržoves susmulkiname, dedame raudonėlio, pilame į puodą alyvų aliejaus ir kepiname apie 7 minutes.

Dedame mėsą, pilame pomidorus, įpilame 400 g vandens, dedame pipirus ,bazilikus, druską. Troškiname 45 min. vis pamaišant. Vanduo turi nugaruoti ir gautis troškinys. Nukeliame nuo ugnies ir dedame parmezaną.

Pagal J.Oliverį lakštus reikia apvirti, bet aš neverdu, nes man jie labai sulimpa. Bolonijos padaže palikau daugiau skystimo lakštams išbrinkti.

Trečdalį padažo pilame į kepimo indą, klojame sluoksnį lakštų, trečdalį grietinėlės ir ketvirtadalį sūrio, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip kartojame dar 2 kartus, paskutinis sluoksnis – grietinėlės su sūriu. Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorus, baziliką.

Uždengiame folija ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min. Po 20 min. nuimame foliją ir kepame dar 35 min.

Tik iškepusios lazanijos nepjaustykite, leiskite truputį susistovėti  - bus lengviau pjaustyti, nes jii pakankamai minkšta.

Skanu – ne tas žodis! Dieviškai skanu, nenoriu jokių kitokių lazanijos receptų.  Skanaus ir jums!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.