Jogurto ir vaisių tortas – spalvingas ir gaivus lyg pavasaris

Neriebus, lengvas vaisinis tortas. Gaminau, kaip dažniausiai, ekspromtu – norėjosi kokio lengvo, spalvingo, pavasariško torto. Išėjo tikrai puikus.

Vaisinis jogurtinis tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Vaisinis jogurtinis tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Vaisinis jogurtinis tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Vaisinis jogurtinis tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Mar 12, 2017, 11:20 AM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:51 AM

Vaisinis jogurtinis tortas

Reikalingi produktai (22 cm skersmens torto formai)

Biskvitui:

  • 3 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • vanilės aromato;
  • 60 g miltų;
  • 60 g krakmolo (aš naudoju kukurūzų);
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.

Geltonajam sluoksniui:

  • 300 g graikiško jogurto;  
  • 260 g konservuotų vaisių mišinio (galite naudoti persikus, abrikosus, mandarinus – ką mėgstate. Aš turėjau įvairių vaisių mišinio,  nuvarvinus skystų vaisių liko 260 g);
  • cukraus ar stevijos pagal skonį; 
  • 13 g smulkios želatinos + 60 ml vandens.

Rausvajam sluoksniui:

  • 300 g braškių; 
  • 200 g grietinės (aš naudojau 20% riebumo);
  • cukraus ar stevijos pagal skonį;
  • 0,5  citrinos žievelės;
  • 12 g smulkios želatinos + 50 ml vandens.

Raudonajam sluoksniui:

  • 1 pak. avietinės žėlės + 250 ml vandens (želę galite naudoti, kokią mėgstate). 
  • Dar reikės  90 ml skysčio nuo konservuotų vaisių biskvitams sudrėkinti.

Gaminimo eiga

Biskvitas. Kiaušinius, vanilę ir cukrų išplakti iki purios masės (6-7 min. ), po to atsargiai įmaišyti persijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais.

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą (formos kraštų netepti aliejumi ar riebalais, nes neiškils biskvitas – tai labai svarbu). Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku.

Iškepusį ir kiek atvėsusį biskvitą išimkite iš formos ir apverskite ant švaraus rankšluosčio, nuimkite atsargiai kepimo popierių, palikite visiškai atvėsti.

Po to perpjaukite į du biskvitus ir sudrėkinkite skysčiu nuo vaisių.

Geltonas sluoksnis. Želatiną užmerkite, palikite 10 min. pastovėti, po to pašildykite, bet neužvirinkite, kad ji visiškai ištirptų.

Vaisius sutrinkite į tyrelę, jogurtą išplakite su cukrumi ar stevija, įmaišykite vaisių tyrelę ir tirpintą želatiną – viską išmaišykite.

Į torto formą dėkite vieną biskvitą, ant jo supilkite vaisių-jogurto kremą, dėkite 5-7 min. į šaldytuvą, po to išėmę uždėkite antrą biskvitą ir vėl dėkite atgal į šaldytuvą, kol gaminsite rausvąjį sluoksnį. 

Rausvasis sluoksnis. Želatiną užmerkti ir viską daryti taip pat, kaip gaminant geltonąjį sluoksnį. 

Braškes nuplauti, dėti į trintuvą ir sumalti.

Grietinę išplakti su cukrumi ar stevija , įtarkuoti citrinos žievelės, supilti braškių tyrelę, išmaišyti ir atsargiai įmaišyti ištirpintą, bet ne karštą želatiną.

Tortą išimti ir šaldytuvo, užpilti rausvąjį sluoksnį ir vėl dėti atgal, kad sustingtų.

Raudonasis sluoksnis. Avietinę želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotes ir užpilkite ant sustingusio rausvojo sluoksnio, vėl dėkite į šaldytuvą.

Aš tortą palikau pastovėti per naktį.

Puoškite pagal savo fantaziją.

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.