Paprastos spurgos šiek tiek nusibodo, svarsčiau, kaip jas pagaminti kitaip.
Turėjau kekę bananų, tad jų ir dėjau.
Vyresnėlis, grįžęs iš sporto varžybų, paragavęs pasakė: „Na, mama, tu ir prigalvoji“.
Pati paragavau tik vieną – visas kitas suvalgė vyras ir vaikai. Skonis tikrai puikus, spurgos nėra per saldžios.
Bananinės spurgos
Reikalingi produktai:
- 300 g varškės,
- 1 kiaušinis,
- 2 šaukštai cukraus,
- 1 bananas,
- 5-6 šaukštai miltų (priklauso nuo tešlos tirštumo),
- aliejaus virimui,
- cukraus pudros apibarstymui.
Kaip gaminti
Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.
Puode, kuriame virsime spurgas įkaitiname aliejų.
Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame, kol bus gražios spalvos, o vidurys – iškepęs. Užtruks apie 7 min.
Miltų tešloje nėra daug, bet pavoliojus tarp rankų ir suformavus rutuliuką pasidaro tokia plutelė, dėl kurios spurgos neprisigeria riebalų, o vidus būna minkštas.
Niekada į tešlą nepilu nei brendžio, nei degtinės – tikrai neprigeria riebalų. Kepimo miltelių taip pat nedėjau – ir be jų spurgos šiek tiek išsipūtė.
Pabandykite.
Tai kada paskutinį kartą valgėte spurgas?