Bulvių lizdeliai su lašiša
Reikės:
- 300 g miltingesnių bulvių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 50 g tirpinto sviesto;
- nedidelės saujelės kapotų petražolių;
- tarkuoto muskato;
- druskos, juodųjų pipirų.
Įdarui:
- rūkytos lašišos;
- gražgarstės salotų;
- krapų;
- grietinės.
Kaip gaminti
1. Sutarkuokite bulves burokine tarka. Nupilkite išsiskyrusį vandenį. Įtarkuokite svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Sudėkite kapotas petražoles ir supilkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.
2. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba aliejumi. Į formelę dėkite po 1 valgomą šaukštą bulvių masės ir paformuokite lizdelius.
3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. arba kol iškeps ir gražiai apskrus.
4. Į kiekvieną lizdelį dėkite gražgarstės salotų, lašišos gabalėlį ir pabarstykite krapais. Valgykite su grietine.
Patarimas: į sutarkuotas bulves nepamirškite įdėti vitamino C, kad nepajuoduotų.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“