Bulvių lizdeliai su lašiša: maloniai stebina ir vaizdas, ir skonis

Jeigu norisi ne saldžių, o rimtesnių blynų, štai jie – ne tik skanūs, bet ir labai dailiai atrodantys.

Bulvių lizdeliai su lašiša.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Bulvių lizdeliai su lašiša.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Bulvių lizdeliai su lašiša.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Bulvių lizdeliai su lašiša.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Mar 17, 2017, 2:34 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:49 AM

Bulvių lizdeliai su lašiša

Reikės:

  • 300 g miltingesnių bulvių;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • nedidelės saujelės kapotų petražolių;
  • tarkuoto muskato;
  • druskos, juodųjų pipirų.

Įdarui:

  • rūkytos lašišos;
  • gražgarstės salotų;
  • krapų;
  • grietinės.

Kaip gaminti

1. Sutarkuokite bulves burokine tarka. Nupilkite išsiskyrusį vandenį. Įtarkuokite svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Sudėkite kapotas petražoles ir supilkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.

2. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba aliejumi. Į formelę dėkite po 1 valgomą šaukštą bulvių masės ir paformuokite lizdelius.

3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. arba kol iškeps ir gražiai apskrus.

4. Į kiekvieną lizdelį dėkite gražgarstės salotų, lašišos gabalėlį ir pabarstykite krapais. Valgykite su grietine.

Patarimas: į sutarkuotas bulves nepamirškite įdėti vitamino C, kad nepajuoduotų.

Skanaus!

Šaltinis – „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.