Jeigu ir jums patinka raugintų kopūstų troškinys, būtinai pasigaminkite.
Rauginti kopūstai su bulvėmis ir šonine
Reikės:
- 1,2 kg raugintų kopūstų,
- 0,5 kg šviežios šoninės,
- 5 – 6 nedidelių bulvių,
- 2 morkų,
- druskos,
- juodų maltų pipirų,
- prieskonių su džiovintais baravykais,
- svogūno ir 3 lauro lapų.
Kaip ruošti
Kadangi kopūstai nebuvo labai rūgštūs, juos užpyliau vandeniu ir pastačiau troškintis apie 30 min. (rūgščius kopūstus reiktų perplauti vandeniu).
Keptuvėje su aliejumi pakepiau šoninę su smulkintais svogūnais.
Bulves supjausčiau mažais gabaliukais, sutarkavau morkas.
Maždaug po pusvalandžio į puodą su kopūstais sudėjau šoninę, bulves ir morkas. Viską pagardinau druska ir prieskoniais.
Įpylusi dar šiek tiek vandens (troškinys neturi būti apsemtas), uždengiau dangčiu puodą ir troškinau dar apie 35 min. Patariu vis paragauti – gerai matosi, kada kopūstai suminkštėja.
Viskas. Troškinti kopūstai su bulvėmis ir šonine paruošti.
Kas mėgsta ir kam patinka į troškinį galite įsidėti ir porą šaukštų pomidorų padažo.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.