Trys salotų su ridikėliais receptai: trašku, gaivu ir pavasariška

Tradicinės ridikėlių salotos su grietine ir svogūnų laiškais, be abejonės, daugeliui primena vaikystę ir negali atsibosti. Vos pasirodžius pirmajam šviežių ridikėlių derliui, jie tampa pavasarėjančio stalo puošmena.

Ridikėlių ir morkų salotos.<br>123rf nuotr.
Ridikėlių ir morkų salotos.<br>123rf nuotr.
Ridikėliai – ne tik stalo puošmena, bet ir skani bei naudinga daržovė.<br>123rfnuotr.
Ridikėliai – ne tik stalo puošmena, bet ir skani bei naudinga daržovė.<br>123rfnuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 9:26 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:21 PM

Tačiau prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti ir kitus receptus. Be jau pamėgtų salotų, pasigaminkite ridikėlių salotas su morkomis, salotas pagardintas gaiviu padažu ir migdolais bei sočias salotas su bulvėmis.

Ridikėliai su gaiviu padažu

Ridikėliai bene labiausiai dera su švelniu ir lengvu padažu. Kaip pasakoja maisto ekspertė, kol paruošite šias patobulintas tradicines ridikėlių salotas, užtruksite vos kelias minutes, o rezultatas – maloniai nudžiugins.

„Pirmiausia pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite 3 valgomuosius šaukštus kefyro bei 2 valgomuosius šaukštus liesos grietinės. Tuomet įpilkite 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių ir 1 arbatinį šaukštelį smulkiai pjaustytų šviežių krapų.

Viską gerai išmaišykite ir įberkite žiupsnelį druskos bei juodųjų pipirų.

Griežinėliais supjaustykite šviežius ridikėlius, o saldžiąsias žirnių ankštis – pasmulkinkite į keletą dalių. Į didelį dubenį suberkite plėšytas salotas, šviežius špinatus bei pjaustytus ridikėlius ir žirnių ankštis. Visus ingredientus gerai išmaišykite, o ant viršaus užpilkite padažą bei užberkite pakepintų migdolų skiltelių“, – sako IKI kulinarė.

Morkų ir ridikėlių duetas

Traškias morkų ir ridikėlių salotas verta išbandyti vien dėl gausybės vitaminų, kurių yra šiose daržovėse. A.Rasmussen sako, kad šioms salotoms pagardinti idealiai tinka siūlomas medaus ir prieskonių padažas.

„Dubenyje sumaišykite 60 ml alyvuogių aliejaus, 60 ml citrinų sulčių, 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 2 skilteles smulkiai supjaustyto česnako. Tuomet, įberkite po 1 arbatinį šaukštelį kumino, paprikos bei cinamono. Viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui pastovėti, kol paruošite daržoves.

Itin plonai supjaustykite šviežias morkas bei šviežius ridikėlius ir juos suberkite į didelį dubenį. Ant daržovių užpilkite padažą ir pabarstykite šviežiais mėtų lapeliais“, – pataria maisto ekspertė.

Sočios ridikėlių salotos su bulvėmis

Tiems, kurie nori pasistiprinti labiau, kulinarė siūlo pasigaminti salotas su bulvėmis bei fetos sūriu. Kulinarė sako, kad orkaitėje vos su šlakeliu alyvuogių aliejaus iškeptos bulvės, bus neriebios ir šiek tiek paskrudusios, o fetos sūris tobulai papildys salotas.

„Pirmiausia paruoškite padažą. Dideliame dubenyje sutrinkite 1 skiltelę česnako, įdėkite 1 arbatinį šaukštelį Dižono garstyčių bei įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių ir 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir pabarstykite druska bei pipirais.

Tuomet nulupkite bulves ir supjaustykite ypač plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į skardą, apibarstykite druska ir negausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės suminkštės.

Į keturias dalis susmulkinkite ridikėlius, suplėšykite mėgstamas salotas ir smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Daržoves suberkite į didelį dubenį, dėkite iškepusias ir jau atvėsusias bulves, o ant viršaus užpilkite padažą bei smulkintą fetos sūrį“, – sako A. Rasmussen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.