Išsikepkite varškės spurgų, kokių dar nesate ragavę

Kažkodėl visi varškės patiekalai dažniausiai yra saldūs. Metas sugriauti šią nutylėtą taisyklę ir pagaminti pikantiškas varškės spurgytes su saulėje džiovintais pomidorais.

Pikantiškos varškės spurgos.<br>S.Kordušienės nuotr.
Pikantiškos varškės spurgos.<br>S.Kordušienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaidra Kordušienė, „Daigintos mintys“

Mar 20, 2017, 8:18 AM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:48 AM

Pikantiškos varškės spurgos

Nedideliam kiekiui spurgų reikės:

  • 1 pakelio 9 % riebumo varškės;;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukšto miltų (naudojau speltų);
  • 2 skiltelių česnako;
  • druskos;
  • raudonėlio;
  • saulėje džiovintų pomidorų.

Kaip gaminti

Ištriname varškę su druska, atskirai išplakame kiaušinį. Sumaišome varškę su kiaušinio plakiniu ir miltais. Suberiame sukapotas česnako galvutes ir gausiai beriame raudonėlio (naudojau šaldytą).

Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome plonomis juostelėmis ir įmaišome į tešlą. Masė turi būti standi, bet ne kieta.

Šaukštu dedame varškės masę į silikoninę keksiukų formą. Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

Šaltinis – „Daigintos mintys“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.