Pikantiškos varškės spurgos
Nedideliam kiekiui spurgų reikės:
- 1 pakelio 9 % riebumo varškės;;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto miltų (naudojau speltų);
- 2 skiltelių česnako;
- druskos;
- raudonėlio;
- saulėje džiovintų pomidorų.
Kaip gaminti
Ištriname varškę su druska, atskirai išplakame kiaušinį. Sumaišome varškę su kiaušinio plakiniu ir miltais. Suberiame sukapotas česnako galvutes ir gausiai beriame raudonėlio (naudojau šaldytą).
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome plonomis juostelėmis ir įmaišome į tešlą. Masė turi būti standi, bet ne kieta.
Šaukštu dedame varškės masę į silikoninę keksiukų formą. Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Šaltinis – „Daigintos mintys“