Vengriškas guliašas – tiesiog puikus. Verta pakartoti

Puikus guliašas. Labai džiaugiuosi atradusi šį receptą. Taip džiaugiuosi, jog jau kelias savaites iš eilės įtraukiu į mūsų meniu. Patiekalas labai skanus, maistingas, sotus, su „paslėptomis“ daržovėmis, ir dukrai patinka. Man vien pliusai!

Vengriškas jautienos guliašas.<br>E.Videikienės nuotr.
Vengriškas jautienos guliašas.<br>E.Videikienės nuotr.
Vengriškas jautienos guliašas.<br>E.Videikienės nuotr.
Vengriškas jautienos guliašas.<br>E.Videikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Mar 22, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:45 AM

Dar beje, lengvai pagaminamas. Tereikia viską apkepti, sudėti produktus, o likusį darbą padarys orkaitė.

Tiesa, reikia šiek tiek laiko troškinimui, bet juk tuo metu galima kažkuo kitu užsiimti.

Patarimai, pastebėjimai. Morka ir pastarnokas nėra būtini, tai mano išmonė. Kadangi visuomet turiu ir esu įpratusi dėti į troškinius, sriubas, dėjau ir čia. Keletas papildomų daržovių tik į naudą. Be to, su morkomis ir pastarnokais daug skaniau.

Orginaliame recepte reikia grybų kečupo (angl. mushroom ketchup). Šįkart dėjau paprastą pomidorų kečupą (nors kažin ar jis čia, apskritai, būtinas, nes naudojamas labai mažas kiekis).

Tiekiau su paprastų ir saldžiųjų bulvių koše.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau ne vieną kartą.

Vengriškas guliašas

Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Eating for two'

Ingredientai:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 500 g jautienos, pjaustytos kubeliais;
  • 1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais;
  • 1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais;
  • 1 morka, pjaustyta kubeliais;
  • 1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais;
  • 2 česnako skiltelės, traiškytos;
  • 1 šaukštas maltos paprikos;
  • 1 1/2 šaukšto pomidorų tyrės;
  • 400 ml jautienos sultinio;
  • 1 1/2 šaukštelio balzaminio acto;
  • 1/2 šaukštelio rudojo cukraus;
  • 1/2 šaukštelio kečupo;
  • 6 šaukštai riebios grietinės;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.

Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.

Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.

Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.

Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.

Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta. Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.

Šaltinis – „Baking secrets“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.