Itališki sausainiai: receptas paprastas, o skonis sužavi visus

„Šis skanėstas mūsų šeimai – tarsi artėjančių švenčių pranašas. Receptas itin paprastas, o galutinis rezultatas sužavi kiekvieną, net nemėgstantį tokių ingredientų, kaip imbieras ar gvazdikėliai“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Renata Puidokaitė, konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntusi receptą.

Imbieriniai biskočiai.<br>R.Puidokaitės nuotr.
Imbieriniai biskočiai.<br>R.Puidokaitės nuotr.
Imbieriniai biskočiai.<br>R.Puidokaitės nuotr.
Imbieriniai biskočiai.<br>R.Puidokaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2017, 6:04 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:47 PM

„Trumpa recepto istorija, – toliau rašo Renata. – Mėgstu gaminti netradicinius, kitokius, savo idėja žavinčius patiekalus iš iš paprastų produktų. Kažką panašaus kartą radau angliškoje svetainėje, bet man netiko kai kurios sudedamosios dalys, taigi po trumpų eksperimentavimų virtuvėje iš to, ką turiu, ir gimė šis nuostabus receptas“.

Dalinamės Renatos receptu. Išbandykite!

Imbieriniai biskočiai

Reikės:

  • 70 g cukraus (rudojo ir paprasto cukraus mišinio),
  • 100 ml aliejaus,
  • po 1 valgomąjį šaukštą vanilinio cukraus, kepimo miltelių, cinamono, maltų gvazdikėlių ir muskato),
  • 1 citrinos ir apelsino nutarkuotų žievelių,
  • 1,5 a. š. imbiero,
  • 1 kiaušinio ir 2 trynių (dar 1 trynys sausainiams aptepti),
  • 420 g miltų (220 g kukurūzų, 200 g – kvietinių), 
  • džiovintų vaisių ir riešutų,
  • mėgstamo šokolado plytelės, 
  • papuošimų.

 

 

Gaminimo eiga 

Pasiruošiame du indus: sausai ir skystai masei. 

Skysta masė. Supilame aliejų, kiaušinius, prieskonius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir lengvai šluotele išmaišome. 

Sausa masė. Sumaišytus miltus per sietelį beriame į skystą masę. Švelniai išmaišome šaukštu, kol miltai dalinai susijungs su skysta mase. Įmaišome riešutus ir džiovintus vaisius. Toliau minkome rankomis, kol tešla taps vientisa. 

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuojame plokščio kepalėlio formą.  Kepame 160 laipsnių orkaitėje, kol dalinai iškeps. Kepimo metu aptepame kepalėlį plaktu tryniu ir kepame, kol tolygiai apskrus. 

Karštą kepalėlį supjaustome riekelėmis, jas guldome ant skardos, dedame į orkaitę ir kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol apskrus iki norimos spalvos. Riekeles paliekame atvėsti. 

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje – indą su šokoladu laikydami virš verdančio vandens puodo. 

Šokoladu ir papuošimais dekoruojame riekeles. Palaikome šaldytuve 20 min. 

Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?