Kulinarė siūlo išbandyti turbūt lengviausiai paruošiamą nesaldų kepinį – cukinijų pyragą, kuriam net neprireiks specialaus tešlos pagrindo.
Greitai paruošiamas pyragas, kaip teigė kulinarė, yra ypač sotus, tačiau kartu ir neapsunkinantis skrandžio. Pyragas puikiai tiks vakarienei, kai nesinori vakaro praleisti virtuvėje.
Cukinijų ir pievagrybių pyragas su sūriu
Reikės:
1 didelio svogūno,
8 pievagrybių,
2 nedidelių cukinijų,
4 arbatinių šaukštelių sviesto,
4 didelių kiaušinių,
druskos,
džiovintų bazilikų ir raudonėlių,
50 g tarkuotos mocarelos,
50 g tarkuoto kietojo sūrio.
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustykite svogūną, perpjaukite per pusę pievagrybius, o cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite daržoves, kol jos šiek tiek paminkštės.
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius, berkite žiupsnelį druskos ir po 1 arbatinį šaukštelį džiovintų bazilikų bei raudonėlių.
Kiaušinių plakinį sumaišykite su tarkuota mocarelos ir kietuoju sūriu.
Plakinį sumaišykite su daržovėmis ir suverskite į skardą.
Kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.