„Šis patiekalas visai lengvai paruošiamas. Patiko? Tada pirmyn, pradėkite gaminti“, – paragino Audronė.
Vištienos gėlelės
Reikės:
- 400 g maltos vištienos,
- 1 didesnės tarkuotos morkos,
- 1 kiaušinio,
- smulkiai pjaustyto svogūno,
- prieskonių maltai vištienos mėsai,
- maltų juodų pipirų,
- 1 plokštelės sluoksniuotos bemielės tešlos.
„Maltą vištienos mėsą sumaišiau su išvardintais produktais, – rašo Audronė. - Kepimo skardoje patiesiau kepimo popierių ir ant jo sudėjau apvalius kepsniukus.
Kiekvieno kepsnelio viduryje padariau skylę (gavosi kaip baranka) ir apdėjau sluoksniuotos tešlos juostelėmis.
Juosteles sutepiau kiaušinio baltymu ir kepsnelius (gėlytes) pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 25 – 30 min. (prieš tai orkaitės neįkaitinusi).
Gavosi nerealiai skaniai, bet man tai dar ir gražiai“.