Reikės:
- 700 g maltos vištienos krūtinėlės;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto manų kruopų;
- 100 ml grietinėlės;
- 180 g varškės;
- 100 g puskiečio sūrio „Basilis“ su bazilikais (Vilkyškių);
- 1 smulkiai tarkuotos morkos;
- 2 didelių skiltelių česnako;
- 7 saulėje džiovintų pomidorų puselių;
- prieskonių paukštienai;
- druskos.
Kaip gaminti
Į vištienos faršą įmušame kiaušinį, dedame varškę, pilame grietinėlę, dedame manus, kubeliais pjaustytą sūrį, pjaustytus pomidorus, tarkuotą morką, smulkintą česnaką, prieskonius, ant galo šaukštuko druskos.
Viską išminkome ir dedame į riebalais pateptą indą, viršų aptepame aliejumi nuo džiovintų pomidorų. Šauname į ikaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
Prieš pabaigą viršų aptepame padažu iš majonezo, pomidorų padažo ir česnako. Kepame, kol truputį apskrus.
Tiekiame su padažu, daržovėmis ir bulvėmis.
Būtų puikus užkandis ir šaltas. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“