Išbandykite! Tik nežinančiam jo receptas atrodo sudėtingas.
Tortas „Medutis“
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 100 g cukraus;
- 1 stiklinė medaus;
- 2 kiaušiniai;
- 350 g kvietinių miltų;
- 1 arb. šaukštelio sodos;
- 100 g sviesto.
Kremui:
- 1 stiklinė cukraus;
- 300 ml grietinėlės (35 proc.)
- 800 g grietinės.
Gaminimo eiga
Tešla. Į dubenėlį dėti cukrų, sodą, medų, kiaušinius, sviestą ir padėti virš garų vonios.
Virš garų ištirpinti visus produktus iki vientisos masės, bet stebėti, kad kiaušiniai neišvirtų.
Nuimti nuo vandens vonios ir atvėsinti. Dėti miltus ir gerai išmaišyti. Uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą nakčiai (aš laikiau 12 val.)
Ryte išimti ir šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje 3-4 valandas.
Paruošti šešis kepimo popieriaus lapelius pagal jūsų kepimo skardos dydį. Naudojant tam tikro diametro lėkštę ant kiekvieno lapelio nubrėžti apskritimus (mano atveju buvo 28 cm).
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Ant kiekvieno lapelio dėti po 2-3 šaukštus tešlos ir ištepti visą nupiešto apskritimo plotą.
Kepti „blynus“ po vieną 7-10 minučių, kol bus auksinės spalvos. Vienas iš šešių blynų bus naudojamas trupiniams, todėl jį galima kepti ilgiau, kad būtų tamsesnis.
Atvėsinti. Atsargiai pašalinti kepimo popierių.
Kremas. Suplakti grietinę su cukrumi. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į kremo masę. Ja pertepti blynus, aptepti viršų ir šonus.
Apibarstyti trupiniais.